lørdag, mars 06, 2010

Vil satse enda mer på målrettet evangelisering og menighetsplanting

Albert Mohler jr (bildet), presidenten for Sørstatsbapistenes teologiske seminar, utfordrer sitt kirkesamfunns syn på misjonens plass i fremtidens USA. I en nylig publisert artikkel skriver Mohler jr blant annet:

"Å nå Amerikas befolkning med evangeliet om Jesus Kristus, har vært vært den primære hensikt med Sørstatsbaptistene siden dets begynnelse i 1845. De siste 150 årene og så har sørstatsbaptister arbeidet sammen for å evangelisere og plante menigheter over hele kontinentet. Selvsagt er det å nå Nord-Amerika en langt større oppgave både med hensyn til geografi og antall mennesker enn det var det i 1845 - og mye mer sammensatt. Når vi tenker på fremtiden må vi gjøre endringer som vil gjøre det mulig å fokusere vårt arbeid på en slik nåte at vi vil gjøre maksimal innflytelse i dette landet."

Presidenten for Sørstatsbaptistenes teologiske seminar utfordrer medlemmene og de som leder misjonsrabeidet til å gjøre endringer i måten misjonsarbeidet drives på, slik at man kan fokusere på målrettet evangeliserings- og misjonsarbeid. Han berømmer det arbeidet som har vært drevet siden 1950-tallet kjent som "Cooperative agreements", hvor det har vært lagt stor vekt på nettopp samarbeide om ulike prosjekter for å unngå overlapping, forvirring og dobbeltarbeid. Men i følge Mohler jr, trenger man nye strategier for å nå dagens USA. I 2009 ble det kanalisert 50 millioner USD gjennom disse samarbeidsprosjektene. Mohler jr mener for mye av dette bindes opp til lønn for å drive de ulike statlige kongressene. Hver stat har nemlig sin egen organisasjon og sine egne landsmøter. Mohler jr vil bruke mer av disse pengene på målrettet evangelisering og menighetsplanting.

Presidenten for Sørstatsbaptistenes teologiske seminar vil med andre ord satse ennå mer på pionerarbeid og områder hvor det er lite evangelisk virksomhet fra før. Det synes jeg det er gode grunner for å takke Gud for! Det skal bli veldig spennende å følge denne prosessen videre.

Ingen kommentarer: