fredag, mars 05, 2010

Svenske baptister trår inn på frafallets vei

I går kunne vi bringe en gladnyhet fra Sverige: Evangeliska Frikyrkan satser på menighetsplanting i Stockholm. I dag er det en særdeles trist nyhet fra nabolandet: Centrumkyrkans församling i Farsta, en drabbantby til Stockholm, blir den andre baptistkirken i Sverige som åpner for homo-"vigsler". Det er ingen tvil om at Stockholm med omegn trenger nye frimenigheter som står på Bibelens grunn!

Nå kom det ikke som noen overraskelse at enda en menighet tilhørende Det svenske Baptistsamfunnet gjør et slikt vedtak. Karakteristisk nok var det bare 33 av 151 medlemmer som stemte for. Slik var det også i Norrmalms Baptistförsamling, som var den første baptistmenigheten i Sverige som gikk inn for "vigsler" av homofile.

Menighetens pastor, Lasse Vallmoss, som ble ordinert i 1986, er selv homofil. Han var den første åpne homofile pastor som er ordinert i Det svenske Baptistsamfunnet. Han har vært pastor i Norrmalms baptistförsamling, studentpastor i Stockholm og arbeidet for baptistenes ungdomsforbund. Farsta Församling er et økumenisk samarbeide mellom Den svenske Kyrkan og Centrumkyrkan.

At flere baptistforsamlinger ville følge Norrmalms baptistförsamling var ikke uventet. Når Norrmalms åpnet opp for dette, som den første frimenigheten i Norden så langt jeg kjenner til, ble det med ett mye lettere for andre å følge etter. Det som nå skjer blant svenske baptister er svært trist. Her forlater mennesker som før sto solid plantet på bibelsk grunn sin tro, og blir en del av frafallets kirker i endens tid. Centrumkyrkan er med dette blitt en vranglærende menighet. Spørsmålet er hvor mange slike vedtak som skal til før enhetsbestrebelsene mellom Metodistkyrkan, Svenska Missionskyrkan og Det svenske Baptistsamfunnet bryter sammen.

Se Dagens artikkel her:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=204709

10 kommentarer:

Anonym sa...

Utviklingen i Sverige er bekymringsfull og trist. Det er særlig trist når bibeltro menigheter gir etter. Men dette er vel forutsagt i Guds ord. Vi får vel det samme i Norge om en stund. Sverige pleier som regel å ligge litt foran oss.

Anonym sa...

Det gör dom inte alls. Istället har dom både läst och förstått bibeln. "Ve er skriftlärde och fariseer" sa Jesus. Det var DIG han syftade på. Tydligen tillhör du de så kallade kristna som tror så mycket på Gud att du glömt människorna. Skäms!

Bjørn Olav sa...

Hvordan kan de ha lest og forstått Guds eget ord, når Han kaller homoseksualitet synd? Både i Den gamle og i Den nye pakt. Man må gjøre ganske mange akrobatiske øvelser, om man skal få det som står i Guds ord til å bli noe annet enn det som faktisk står der.Ikke noe sted - verken i GT eller NT - finner du noen som helst aksept for homosex, eller et liv i synd.

Anonym sa...

Jeg tror vi trenger å se nye bibeltro forsamlinger reise seg i Norden.

Anonym sa...

Reaksjonen til denne svensken er ganske tidstypisk. Når man vil stå for det Guds ord står for, da er man med ett fariseer og skriftlærd. Med andre ord noe forferdelig. Slik strør man om seg med de moteriktige ordene, og tror samtidig at man lever rett innfor Gud. Snakk om bedrag. Ole Anders

Anonym sa...

Det jeg ikke helt forstår er hvordan det er mulig å samles til gudstjenester, til bønn og lovprisning, og leve så til de grader i opprør mot Guds klare ord? Hvordan tror de at de skal få Guds velsignelse over virksomheten sin?

Bengt i Stockholm sa...

Tack Bjørn Olav för dina kloka och tänkvärda ord! Och tack för att du bloggar även här i Sverige. Vi som tror på Bibeln som Guds ord behöver all uppbackning i kampen för sanningen och rättfärdigheten som vi kan få.

Dessutom uttrycker du dig med sådan kunskap och andlig vishet som få kristna bloggare här i Sverige når upp till. Fortsätt därför den goda kampen för Gud och hans rättfärdighet och mot det andliga avfallet!

Varma hälsningar från Bengt J. i Stockholm

Bjørn Olav sa...

Takk, Bengt, må Herren velsigne deg rikelig. Vi ber for Sverige. Sverige og Norge trenger en gjennomgripende vekkelse.

Anonym sa...

Dessverre kommer nok dette til Norge også. Vi får det som regel litt senere i Norge enn i Sverige. Signalene på at noe er riv ruskende galt, også i frikirke-Norge, har vi sett en stund.

Anonym sa...

Jag blir illa berörd av Farsta och Vallmo Det är helt obegripligt att man utifrån en kristen tro och biblisk förkunnelse kan komma fram till att homosexuella kan ingå äktenskap. Ännu vigs inte grupper av tre och fem personer av olika kön som vill leva i trohet och kärlek. Månggifte är lika bibliskt som homosexduella äktenskap. Kan bara säga att jag blir ledsen och skäms över att etiketten baptistm sätts på detta beklagansvärda