fredag, mai 03, 2013

Historien om djerve Dorothy Sun - 77 år gammel Kina-misjonær, del 3

Her følger siste del av den gripende historien om Dorothy Sun:

I forrige del leste vi om at de kommunistiske myndighetene gav henne et ultimatum, men hun nektet å etterkomme det og ble sendt til en av de mange arbeidsleirene i Kina. Dette var i 1960.

I seks år utførte hun et svært tungt kroppsarbeid, 12 timer hver dag, seks dager i uken. Hun ble utsatt for slag og spark, og led mye. Ikke minst på grunn av sult. Maten hun spiste var ofte solsikkefrø, skinn av løk, og skall av frukt og grønnsaker. Det er ikke vanskelig å forstå at oppholdet i denne arbeidsleiren skadet hennes helse. Den dag i dag lider hun av sterke ryggsmerter, og smertefulle åreknuter. Men 77 åringen er stadig på farten med budskapet om Jesus!

Etter at hun ble løslatt fra arbeidsleiren ble hun overført til et fengsel. De neste 14 årene hadde hun begrenset bevegelighet. Hun tilbrakte tiden fra klokka syv om morgenen til syv om kvelden i fengslet, mens nettene og søndagene kunne hun tilbringe sammen med sin mor, som bodde i nærheten av fengslet.

Men Gud trøstet henne midt i hennes store prøvelser. I 1967 møtte hun en kristen kineser ved navn Freddie. Han var en hengiven Jesus-etterfølger, som satte Jesus først i livet sitt. Men bare et og et halvt år etter at de giftet seg, ble Freddie arrestert. Da var Dorothy gravid, men på grunn av det harde arbeidet i fangeleiren døde barnet i hennes liv. Men så ble Dorothy igjen med barn, og fødte tvillinger. De fikk navnene Josef og David.

Freddie ble løslatt i 1978 og fortsatte sitt arbeid ved Vitenskapsakademiet, Dorothy ble satt fri to år etterpå. Hun fikk arbeid ved det kontoret Verdens Helseorganisasjon har i Beijing, noe som gjorde at hun kom seg til  USA. Freddie og guttene ble igjen i Kina. På grunn av det hun ble utsatt for i arbeidsleiren mistet Dorothy Sun synet på det høyre øyet.

Fem år gikk før de kunne gjenforenes, og Dorothy og Freddie kunne ta opp misjonsarbeidet jeg har fortalt om i de tidligere artiklene i Kina.

La oss huske Dorothy i våre forbønner.

Ingen kommentarer: