tirsdag, mai 14, 2013

Satte jødisk gravlund i stand

I serie artikler her på bloggen har jeg skrevet om erstatningsteologien og om jødehatet, og sammenhengen som kan påvises historisk mellom disse.

Med den skrekkelige historien Kirken kan vise til, med alt hat, tvang, vold og død den har forårsaket på Jesu navns vegne (!). med hvilken troverdighet kan den formidle Gud kjærlighet til jødene?

Jeg har en god venn i Romania. Han heter Victor Otet og er en ortodoks kristen. Han tilhører Herrens Arme, som er som en karismatisk indremisjonsbevegelse innen Den rumensk-ortodokse kirke. I nærheten av der Victor bor, i det nordlige Romania, finnes det en jødisk gravlund. Med tiden hadde den forfalt. Gravsteinene var veltet, gjerdet rundt nedtrampet, det vokste gress og villniss over alt. De som skulle stelle gravene var for lengst døde.

Victor har med årene fått en slik djup kjærlighet til det jødiske folk, skapt av Bibellesning og ved Den Hellige Ånd, og en dag bestemte han seg: Han ville sette gravlunden i stand! Og etter mye fysisk slit har han fått det til. Alle graver er stelt. Gresset er slått. Gravsteinene satt opp slik de skal, gjerdet reparert.

Og Victor har gjort dette alldeles gratis.

Dette er å gjøre kjærlighetsgjerninger, og gjennom dem kan sløret foran deres øyne tas bort, og de kan finne Messias Jesus.

Tenk om det var flere kristne som Victor! En mann som bygger broer og skaper forsoning og bringer fred!

Bildet er ikke gravlunden Victor satte i stand, men er en jødisk gravlund et annet sted i Romania.

Ingen kommentarer: