lørdag, mai 25, 2013

Mer frihet og menighetsvekst på Cuba

Det er tegn som tyder på at myndighetene på Cuba letter på restriksjonene når det gjelder mulighetene til å utøve sin tro. Det er i så fall et stort takkeemne.

Mens amerikanske myndigheter rapporterer at menneskerettighetene hva tro angår har store restriksjoner på Cuba, mener representanter for Cooperative Baptist Fellowship å se forbedringer hva trosfriheten angår.

Ray Johnson, som er koordinator for Cooperative Baptist Fellowship i Florida, sier at de har større problemer med amerikanske myndigheter når det gjelder amerikanere som skal ha pass for å reise til Cuba, enn de har med cubanske myndigheter.

Siden 1961 har USA opprettholdt sin økonomiske og diplomatiske embargo av Cuba, og siden 1982 har Cuba stått på den amerikanske listen over land som støtter terrorisme. Men Cuba står nå ganske langt nede på listen over land som bryter menneskerettighetene hva tro angår.

Baptister i Florida samarbeider med Eastern Cuba Baptist Association og de ser klare tegn til forbedringer. Ray Johnson var på besøk på Cuba i 2008 og så i 2012 og sier at han ser store positive endringer på disse årene. Samarbeidet mellom baptistene i Florida og baptistene på den østlige delen av Cuba er i ferd med å utvikle seg. Sammenslutningen av baptister på den østlige delen av Cuba teller i dag 500 menigheter og 800 misjonsgrupper. I 2008 var tallet 300 menigheter og 500 misjonsgrupper, så arbeidet vokser!

På bildet sees en gruppe med amerikanske baptister som besøker Iglesia Bautista Enmanuel (Emmanuel Baptistkirke) i Ciego de Avila på Cuba.

Ingen kommentarer: