søndag, mai 05, 2013

Israel - en velsignelse for nasjonene

Den norske utgaven av Israel Today offentliggjør i sitt første nr en artikkel som viser hvilken velsignelse Israel har vært for nasjonene. De 12 punktene bladet nevner viser hvordan Guds ord går i oppfyllelse:

1. Siden 1901 har mennesker som på en spesiell måte har bidratt med noe som er til menneskehetens beste, fått tildelt Nobelprisen. Selv om jødene bare utgjør 0,2 prosent av verdens befolkning, har 23 prosent av alle nobelprisvinnere vært jøder. Av 805 nobelprisvinnere har altså 177 vært jøder.

2. Regnet etter innbyggertall har Israel et større antall vitenskapelige patenter enn noen annen nasjon.

3. Israel har prosentvis et høyere antall ingeniører og vitenskapsmenn enn noe annet land.

4. Israel er verdensledende når det gjelder forskning og utvikling av viktige legemidler.

5. Israel har hundrevis av prosjekter i Den tredje verden. Det gjelder ikke minst innen medisin og jordbruk.

6. Israel er blant de første til å sende hjelp og assistanse til jordskjelvområder og andre katastrofeområder. Landets militære medisinske team og redningsenheter er blant de beste i verden.

7. Målt etter befolkningen har Israel det største antall ideelle organisasjoner. Yad Sarah har tusenvis av frivillige som hjelper fysisk og psykisk utviklingshemmede og eldre mennesker. I 2011 hjalp de 420.000 handikappede mennesker, og de delte gratis ut 270.000 enheter med medisinsk utstyr, som for eksempel krykker og gåstoler.

8. Israel ligger på topp blant FNs 193 medlemsland når det gjelder livskvalitet og personlig tilfredshet.

9. Israel er ledende i verden når det gjelder utvikling av bioteknologi og systemer for å utvikle vann best mulig.

10. Det internasjonale økonomiske forum ser på Israel som verdens ledende nasjon når det gjelder økonomi og finansmarkeder.

11. Sammenlignet med andre nasjoner har Israel tatt imot det største antall immigranter og gjort den beste jobben med å integrere dem i samfunnet.

12. Israels parlament, Knesset, er enestående fordi det representerer det eneste demokratiske land i Midt-Østen.

Jeg anbefaler et abonnement på Israel Today. Du kan ringe 4746 1888 for å tegne et abonnement. Den første norske utgaven foreligger nå. Magasinet kommer ut hver måned, og er et av verdens største internasjonale Israel-magasiner. Bladet utkommer i over 80 land og trykkes på engelsk, tysk, japansk og nederlandsk. Fra og med mai 2013 kommer magasinet endelig ut på norsk i samarbeide med Mediehuset Dagen. Her blir du godt oppdatert på israelsk politikk, samfunnsliv, messianske jøder, reiseliv, arkeologi, kultur og næringsliv.

Ingen kommentarer: