tirsdag, mai 07, 2013

SISTE: 10 år gammel koptisk gutt kidnappet av islamister i Egypt

En 10 år gammel koptisk gutt, som tjente som altergutt i Hl.Abdul Masih (Kristi tjener) kirken i Minya i Egypt, ble kidnappet tidligere denne uken.

Gutten som heter Sameh George ble tatt til fange av hittil ukjente gjerningsmenn, mens han var på vei til kirken for å ta del i den koptiske påskefeiringen. Hans foreldre forteller at det var vanlig for Sameh å gå til kirken om kvelden for å ta del i kveldsgudstjenestene. Da han ikke kom hjem, fikk foreldrene panikk.

De mottok senere på kvelden en anonym telefonoppringning fra kidnapperne. De kunne fortelle at de hadde Sameh George, og vil ta livet av ham om ikke foreldrene betaler 250.000 egyptiske pund i løsepenger.

Slike hendelser som dette er ikke uvanlig i dagens Egypt melder Raymond Ibrahim som representerer Jihad Watch, en organisasjon som overvåker forfølgelsen av kristne i den arabiske verden. Nyheten om kidnappingen av Sameh George er også offentliggjort i egyptisk presse.

For mindre enn en måned siden ble 12 år gamle Abanoub Ashraf, også han med koptisk bakgrunn. 12 åringen ble kidnappet rett foran øynene til sine foreldre rett utenfor kirkedøra til Hl.Paulus kirke i Shubra al-Khayma distriktet.

Ingen kommentarer: