tirsdag, mai 14, 2013

Jesus, Guds rike og Jesu fredsbevegelse, del 8

Jesus kom for å forkynne 'Evangeliet om Guds rike', men hva er så dette riket?

I trosdokumentet til Elmendorf Christian Community, en anabaptistisk kommunitet i Minnesota, har jeg funnet en god definisjon, som jeg har oversatt:

"Gjennom omvendelse og ved å forsake våre synder, gjennom tro, gjennom Guds Ånd som faller på oss og gir oss nytt liv med Jesus som oppsto fra de døde, kan vi gå gjennom den trange porten som fører inn i Hans rike. Vi kan bli arvinger av det evige liv gjennom Ham, og motta løftet om å regjere med Ham - etter alle tings gjenopprettelse - i nye himler og en ny jord hvor rettferdighet bor.

Vi gjenkjenner Guds rike (det himmelske riket) i de første stadier av fred, rettferdighet og nåde som allerede er etablert på jorda. Hvor som helst menn og kvinner, som tror på Jesus og følger Ham, gamle, unge og barn, lever i fred og likhet - når de gir seg selv for andre slik Jesus gav seg selv for dem - kommer Hans rike. 

Men vi tror at det vil komme i en større kraft og herlighet enn vi er i stand til å beskrive når Jesus kommer tilbake. Vi gir oss selv og alt hva vi har til proklamasjonen av de gode nyhetene om dette Riket, og forventer å leve, arbeide og tilbe med Jesus i dets himmelske kjærlighet og lys for evig.

Vi elsker Jesus, vår helt, som overvant Satan og gav oss evig liv. Vi ønsker å kjempe sammen med Ham, følge Ham i en hver bevegelse Han gjør, og lar Ham fylle av Hans Ånd slik at vi blir overvinnere. Vi står sammen med alle som tar stilling og kjemper for Jesus og Hans rike på jord (men vår kamp er ikke mot kjøtt og blod, med ved Ånden".

(fortsettes)

Ingen kommentarer: