lørdag, mai 11, 2013

Nazifiseringen av den liberale kristenhet

Den italienske forfatteren og journalisten Giulio Meotti (bildet) har skrevet en særdeles viktig artikkel som er publisert av det israelske nyhetsbyrået Arutz Sheva. Her tar Meotti et velbegrunnet oppgjør med det han kaller 'nazifiseringen av den liberale kristenheten'. Bakgrunnen er en rapport Church of Scotland nylig la frem, som Meotti kaller antisemittisk. Han mener Church of Scotland 'presenterer jødene som statsløse. Hitler tok også jødene ut av Bibelen'.

Artikkelen i sin helhet finner du i en link nederst på siden. La meg her gi deg noen smakebiter:

'I sitt teologiske angrep på jødene, tolket tidlige kristne teologer den romerske seier over jødene, tapet av det jødiske riket, jødenes hovedstad Jerusalem og Israels land, som et bevis på at Gud hadde oppgitt sitt folk'.

Meotti mener den teologien som forfektes i den liberale protestantismen demoniserer Israel: 'En systematisert, fiendtlig oppfatning av jøder og jødisk historie har igjen blitt en del av den protestantiske kristendommen,' skriver Giulio Meotti.

Fornektelse av Bibelen
Rapporten fra The Church of Scotland som denne italienske journalisten refererer til, "The inheritance of Abraham' står det å lese at Det lovede land i Bibelen bare er en metafor. Dette 'lovede land' kan i følge denne rapporten bli funnet, eller bygget, hvor som helst! Løftene om Israels land var aldri ment å tas bokstavelige, eller som gjeldende for et bestemt geografisk område.

Dette er jo en ren fornektelse og forfalskning av Guds ord, intet annet, og viser til fulle hva erstatningsteologien fremdeles forårsaker av tankegods.

Hjelper Islam
En av de tingene som Meotti hevder i sin artikkel som burde få noen og en hver av oss til å tenke er at erstatningsteologien er med på å hjelpe islamistene til å utrydde jødene!

Meotti mener at 'den arabiserte Jesus' er 'et verktøy i Jihad mot staten Israel. Og når islamistene ser at kirken nok en gang svikter jødene, så er kirken med på på å hjelpe islamistene slik at de lykkes med å gjøre Israel jøderent.

Artikkelen finner du her:
http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/13281#.UY3_-bU72Ai

1 kommentar:

Gunnar Evang sa...

Dette overrasker meg ikke. Det er bare nok et eksempel på hvordan erstatningsteologi eller det som verre er, forsøker å delegitimere Israel. I tillegg til dette har vi alle de politiske forsøkene på det samme, der all jødisk eiendomsrett til landområdene generelt og Jerusalem spesielt, blir benektet. Se bare her: http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/167916#.UY46ispy1sU