torsdag, mai 30, 2013

Kristne tapte i Europadomstolen - forvarsel om kristenforfølgelse?

Europadomstolen (bildet) står ikke opp for kristne som blir diskriminert for sin tro, og viser med all tydelighet det jeg lenge har sagt: vi står foran en forfølgelse av kristne som tar troen sin på alvor i dagens Europa. Å følge sin trosoverbevisning ser ut til å bli vanskeligere og vanskeligere.

Tre av de fire kristne fra Storbritannia som har henvendt seg til Europadomstolen for menneskelige rettigheter har nå fått et endelig avslag fra domstolen. De henvendte seg dit, etter at de ble utsatt for diskriminering på arbeidsplassen, på grunn av sin kristne overbevisning.

Europadomstolens høyeste instans kommer ikke til å overprøve domstolens beslutning i januar, da Shirley Chaplin, Gary McFarlane og Lillian Ladele fikk avslag. Det meddelte domstolen på tirsdag.

Sykepleieren Shirley Chaplin hevdet sin rett til å bære et kors halssmykke, men Europadomstolen avviser dette med å henvise til at forbudet var motivert av hygiene- og sikkerhetsårsaker. Gary McFarlane henvendte seg til Europadomstolen etter at han hadde mistet jobben som Relasjonsrådgiver, etter at han hadde uttalt at han var betenkt på å motta samkjønnede par, og vigselsforrretteren Lillian Ladale ble straffet for at hun hadde vegret seg for å gjennomføre partnerskapsseremonier for samkjønnede par. I begge disse tilfellene mente Europadomstolen at arbeidsgiverne hadde rett, ettersom man ikke skal diskriminere noen som vil benytte seg av deres tjenester.

Lederen for Den kristne juridiske organisasjonen, Christian Legal Centre, Andrea Williams, sier til Världen i dag, at de har sett mange eksempler på at hver gang en sak kommer opp for britiske domstoler, så settes rettigheter som gjelder seksuell legning over retten til religionsfrihet.

1 kommentar:

bjørn storm sa...

I følge Herren Jesus er dette ikke til å unngå. Ting vil i følge Guds ord bli verre og verre for de kristne frem til Jesus kommer igjen. Men vi har fantastiske løfter knyttet til dette også..Gud er med oss, hvem kan da være imot oss? Død hvor er din brodd, død hvor er din seier? Under ser vi litt av fremtidsprofetien til Jesus selv..


Markus 13:9-13

Men ta dere i vare! De skal overgi dere til domstolene, og dere skal bli hudstrøket i synagoger. Og dere skal bli fremstilt for landshøvdinger og konger for mitt navns skyld, til et vitnesbyrd for dem. Og først må evangeliet forkynnes for alle folkeslag. Men når de fører dere fram og utleverer dere, vær da ikke på forhånd bekymret for hva dere skal si. Nei, tal det som blir gitt dere i samme stund! For det er ikke dere som taler, men Den Hellige Ånd. Bror skal overgi bror til døden, og en far sitt barn. Og barn skal reise seg mot foreldrene og volde deres død. Og dere skal bli hatet av alle for mitt navns skyld. Men den som holder ut til enden, han skal bli frelst.