fredag, mai 10, 2013

David Ben-Gurions tale 14.mai 1948

Gjenopprettelsen av staten Israel er vår tids største og viktigste endetidstegn: 14.mai 1948 lyder en kjent stemme over radioen i jødenes land. Det er David Ben-Gurion som taler:

"I Israels land ble det jødiske folket til. I dette landet ble deres åndelige, religiøse og nasjonale karakter dannet. Her bodde de i suveren uavhengighet. Her skapte de en nasjonal kultur som fikk universell betydning og som verden  den evige bøkenes bok. 

Selv om jødefolket har vært drevet ut av landet Israel, er de forblitt trofaste mot det i alle land de har vært atspredt. De har aldri sluttet å be og håpe på en tilbakevending og en gjenopprettelse av deres nasjonale frihet. Drevet av denne historiske tilknytningen har jødene gjennom alle århundrer kjempet for å vende tilbake til deres fedres land og gjenopprette deres stat.

I de siste årtiene har de vendt tilbake. De har gjenerobret ørkenen, gjenoppvekket språket, bygd byer og landsbyer. I det vi påberoper oss jødefolkets naturlige og historiske rett og resolusjonen som er vedtatt av De forente nasjoners generalforsamling, proklamerer vi herved opprettelsen av den jødiske stat i Palestina, og den skal kalles Israel.

Vi tilbyr fred og vennskap med alle nabostater og folk. Vi appellerer til jøder over hele verden til å stå med oss i den største kampen for oppfyllelsen av generasjoners drøm: Israels forløsning! I tillit til Den Allmektige undertegner vi hermed denne erklæringen i byen Tel Aviv på den femte dagen i Iyar 5708, den 14.mai 1948'.

Ingen kommentarer: