onsdag, mai 08, 2013

Økt sensur kan være første tegn på forfølgelse av kristne i Europa

Avisen Dagen bringer i dag en særdeles viktig artikkel, en artikkel som burde vekke alle som er opptatt av tale- og samvittighetsfrihet i Europa. For kristne rammes stadig av europeisk sensur. Det gjelder både lekmenn og geistlige. Biskoper blir anklaget for å bryte loven i prekenene sine, redaktører etterforsket for sine lederartikler.

Det er boken "Censored" som er bakgrunnen for Dagens oppslag. Forfatteren er juristen Paul B. Coleman. Han har samlet over 30 konkrete eksempler på slike sensur-saker, og redaktør Kari Fure lister dem opp i sin artikkel. Du finner en link til hennes artikler nederst på denne siden.

I en periode meldte mediene nesten hver måned om kristne som var anklaget for å ha krenket noen, forteller Coleman i sin bok.

Jeg har tidligere ved ulike anledninger skrevet her på bloggen, om at jeg tror det bare er et tidsspørsmål før kristne også blir gjenstand for forfølgelse i Europa. Dette har vi også samtalt om i Nasjonalt bønneråd for Norge. Derfor er det så viktig at vi lytter til og lærer av våre kristne trossøsken i de land hvor forfølgelsen nå pågår. Hvordan skal vi overleve med troen i behold når det vi tror på virkelig settes på prøve.

Jeg skrev nylig boken "En tro verd å dø for", som omhandler anabaptistenes tro og historie. De ble forfulgt på den mest grusomme måten, på grunn av sin tro og overbevisning. Vi må spørre oss selv om den troen vi har er verd å dø for? Er den det?

Eller vil vi gå kompromissets vei når det blir vanskeligere å bekjenne Jesu navn? Vi kan stå overfor det valget  mye raskere enn vi aner:

Her finner du artiklene i Dagen:

http://www.dagen.no/2013/05/08/kristenliv/homofili/tro/utenriks/130411

http://www.dagen.no/2013/05/08/kristenliv/litteratur/evangelisering/belgia/130404

1 kommentar:

Anonym sa...

Dette er faktisk ganske alvorlig. Ser i offentlig debatt i Norge at meningsmotstandere fort blir stemplet som intolerante og andre merkelapper. Ikke så lett å fortsette diskusjonen da.