torsdag, mai 23, 2013

Japanske mennoniter vil fortsatt kjempe for at Japan skal være en fredsnasjon

Japanske myndigheter vurderer i disse dager å endre artikkelen i sin konstitusjon som forbyr krig. Det setter  fredselskende japanske anabaptister i en ny stilling, hvor de tydeliggjør sitt fredsstandpunkt.

14 japanske anabaptister har skrevet et brev til ulike protestantiske aviser i landet, og ber i dette brevet japanske kristne om å forsvare 'freds konstitusjonen'.

Ken Shenk, fra Findlay i Ohio, har tilbrakt mange år i Japan, med Mennonite Board of Mission, og har oversatt brevet til engelsk:

'Mennonite-menighetene startet rett etter 2.verdenskrig opp sin virksomhet, og har aldri blitt satt på en prøve når det gjelder deres pasifistiske grunnsyn,' sier Shenk og legger til: 'Japanske kristne generelt, og mennonitene spesielt, ønsker ikke å gjenta historien, og føler derfor et ansvar for å si tydelig fra når de ser at landet deres nå vil akseptere krig som en legitim handling'.

Brevet de har skrevet, innledes slik:

"Det er med stolthet vi kan si at vår nasjon ikke utkjemper krig. I vår nasjon går vi ikke til krig som soldater, vår nasjon søker for alltid fred'.

Det var april i år at statsminister Shino Abe, fra Det demokratiske parti, kom med forslaget om å endre landets konstitusjon.

På bildet sees japanske og amerikanske anabaptister samlet i Japan ved en annen anledning.

Ingen kommentarer: