fredag, mai 31, 2013

Anabaptister samarbeider med kopterne for å hjelpe funksjonshemmede i Egypt

Anabaptister samarbeider med koptiske kristne for å hjelpe funksjonshemmede i Egypt.

Bola Melad Ragheb (bildet) ser ut som alle andre ungdommer i Egypt, ravnsvart hår og med et stort smil. Hans store lidenskap er fotball, og hans store forbilde er Real Madrids Christiano Ronaldo. Du vil aldri se ham i blått og rødt som er fargene til rivalen til Madrid, nemlig Barcelona.

Han er 17 år gammel og liker å spille fotball på datamaskinen med venner. Han foretrekker te fremfor kaffe og koser seg med Pomes Frites for å komme seg igjennom de lange, koptiske fastene. Men når Bola går som er det synlig for alle at han har noen utfordringer. Tre år gammel fikk han polio, noe som gjør at han halter.

'På grunn av problemene jeg har med leggmusklene mine, vokste jeg opp i den tro at jeg ikke var verd noe, men så fortalte moren min meg om et tilbud som hjelper unge som har funksjonshemninger. Der lærte jeg at jeg har et potensiale, og jeg forsøker å gjøre ting som jeg er i stand til å gjøre', forteller Bola.

Det tilbudet som Bola refererer til er et tilbud som kirken Hl.Maria driver for å bygge opp barn- og unges selvfølelse og de oppmuntre dem, selv om de har funksjonshemminger. Tilbudet får økonomisk støtte fra anabaptister, gjennom familieprogrammet til Mennonitenes sentralkomite. Mennonitene samarbeider med Ekhlas Coptic Organisation for Developement.

Bola kommer fra Ben Suef, en tettsted hvor hovedandelen av innbyggerne er arbeidsledige og analfabeter og mangler sosiale tilbud. Skolemateriell må man selv finansiere, og det går blant annet ut over jentene som bor der. Foreldrene satser heller på at guttene skal få utdannelse. Og har barna funksjonshemminger så er det lite sannsynlig at de får noen utdannelse.

Dette vil Hl.Maria og Mennonitenes sentralkomite gjøre noe med!

Bola er blant de heldige. Og han sørger nå for at søsteren sin får utdannelse.

Ingen kommentarer: