søndag, mai 05, 2013

Møysommelig pionerarbeid blant Lakota Sioux-indianerne

Det er snart gått 15 år siden Bruce BonFleur og hans kone Marsha flyttet for å leve sammen med Ogala Lakota Sioux indianerne i indianerreservatet Pine Ridge i USA. Det er de to du ser her på bildet.

Indianerreservatet Pine Ridge, som ble etablert i 1889, ligger i staten Sør-Dakota, helt på grensen til Nebraska og er en del av et større indianerreservat forbeholdt Sioux indianerne. Området skjuler mye av USA's tragiske indianerhistorie, ikke minst Wounded Knee massakren 29.desember 1889.

Marsha og Bruce BonFleur hadde ingen som helst bakgrunn eller noen form for opplæring når de startet opp sitt misjonsarbeid her i august 1989. Bare et kall fra Gud. Og Gud kalte dem til å leve i en liten by ved navn Whiteclay i Nebraska. 'La et lys skinne her,' var Guds tiltale til dem. Gud sa Han ville gjenreise indianernes verdighet og forvandle Whiteclay hvis de ville fokusere på Ham alene og forbli trofaste med å bringe Herren ære og pris.

Og det var litt av et sted de kom til. Menneskene som bodde her slet med store alkoholproblemer, det var fyll og slagsmål og mye sosial elendighet. Det var lett å bli mismodig, men Gud sa til dem at de skulle ikke fokusere på det de så rundt seg, men fortsatte med å lovprise Herren. Hvilket de også gjorde.

Siden da har de sakte, men sikkert, arbeidet videre med visjonen om å bruke den stolte indianertradisjonen disse indianerne representerer til å tjene Guds rike. Ved bruk av historie, folklore og ikke minst det Gud viser dem i praktiske hverdagssituasjoner, får de indianerne i tale. Så bruker de disse åpne dørene til å presentere evangeliet for dem. Og sakte, men sikkert, bygges det en kristen forsamling her.

La oss be for dette pionerarbeidet, om at de må lykkes og at mange må velge å følge Jesus.

Ingen kommentarer: