torsdag, mai 22, 2014

En messiansk jøde, en pinsevenn og en baptist drept i Ukraina

I Ukraina snakker man nå om 'De himmelske 100'. Med dem menes de som ble drept under urolighetene på Maidan-torget i Kiev.

Blant disse var det tre evangelikale kristne.

La oss gå litt tilbake i historien: Janukovytsjs administrasjon ble upopulær grunnet kontroversiell endring av grunnloven, maktmisbruk, korrupsjon, dårlig forhold til EU og generell dårlig styring. I november 2013 startet det protester mot dette. I februar 2014 begynte opprørspolitiet å skyte mot demonstrantene, og dette resulterte i 82 drepte 19.–20. februar.

Identiteten på de tre evangelikale kristne er nå kjent:

Alexander Scherbanjuk, som kom fra Tsjernivtsi-regionen der han tilhørte en jødisk, messiansk forsamling. En snikskytter drepte ham inne i teltleiren. Han ble 45 år gammel og etterlater seg kone og tre barn. I 10 år var han medlem av partiet 'Moderlandet'.

Valerij Opanasjuk, var bilmekaniker og kom fra Rivne i det vestlige Ukraina. Han ble 42 år. Drept av en snikskytter da han hjalp noen som var kommet til skade. Han etterlater seg kona Victoria, som er medlem av pinsemenigheten i Rivne, samt fire barn i alderen to til tolv år.

Alexander Chropatjenko, var en 26 år gammel teaterinstruktør. Han var også fra Rivne i det vestlige Ukraina. Han var baptist og svært interessert i fjellklatring og friluftsliv. Han ble også drept av en snikskytter.

Ingen kommentarer: