tirsdag, mai 20, 2014

- Vær som Jesus, elsk som Jesus, tjen som Jesus, del 1

Han kom på mange måter til sine egne, Gregory A. Boyd (bildet), da han var gjestetaler ved Anabaptist Mennonite Biblical Seminary nylig.

Gjentatte ganger utfordret han sine tilhørere til 'å være som Jesus, elske som Jesus og tjene som Jesus'.

Boyd, bestselgende forfatter og medstifter av Woodland Hills Church i St.Paul Minnesota, var årets 'freds-og-rettferds-gjest'. I en forelesning som fylte kapellet ved det teologiske seminaret i Elkhart, Indiana, beskrev det som er karakteristisk for Guds rike og det som karakteriserer denne verdens riker. Han understreket betydningen av å hvordan man kan holde Guds rike hellig, i betydningen at det er noe distinkt og adskilt.

Denne verdens riker imiterer Cæsar, og er basert på en manglende tillit og makt over andre, er opptatt av seg selv og bruker vold. Guds rike etterligner  Kristus, og er basert på tillit og kjærlighet, er annerledes-sinnet, og ønsker å tjene sine fiender og forvandle menneskers hjerte.

I det han stadig henviste til Bibelen dro Boyd en tydelig skillelinje mellom verden og Guds rike. Boyd, som er forfatteren av The Myth of a Christian Nation forklarte at 'når Gud skapte verden så sa Han aldri at vi skulle dominere hverandre. Derimot er vi kalt til å reflektere Hans kjærlige natur ... Å sette sin lit til jordiske styresmakter og det militære er ikke Guds design, det er heller et tegn på at vi avviser Gud'.

Boyd understreket at Jesus kom for å etablere Guds rike på jord, og dette riket ser ut som, elsker og tjener som Jesus.

'Gjør alt kjærlighet, og kjærligheten er definert av korset', sa Boyd og la til: 'Hva ville du gjort om du hadde all makt i hele universet? Hvis du er Cæsar, ville du kontrollere og dominere. Hvis du er Jesus, ville du vaske disiplenes føtter'.

Denne ydmykheten må være karakteristisk for kristne.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: