fredag, oktober 09, 2015

Brød og vin og Gudsfellesskap

'Nattverden er den plass der Jesus blir mest nærværende, for Han blir der ikke bare Kristus som bor i oss men også Kristus som lever blant oss.

Disiplene i Emmaus, som kjente igjen Jesus når Han brøt brødet, oppdaget en ny nærhet til hverandre og fikk mot til å vende tilbake til de andre vennene. Vi som har tatt imot Jesus i brødet og vinen finner også en ny enhet. Når vi merker at Jesus bor i oss, merker vi også at Kristus lever i blant oss og gjør oss til en kropp som sammen vitner om Kristi nærvær i verden'.

'Når vi inviterer venner til et måltid, gjør vi mye mer enn at vi byr dem på mat for kroppen. Vi byr dem på vennskap, samvær, givende samtaler, fortrolighet og nærhet. Når vi ser: 'Værsågod ... ta litt mer ... vær ikke blyg ... jeg skjenker litt mer', byr vi gjestene på mer enn mat og drikke - vi byr på oss selv. Samhørigheten vokser fram og vi blir mat og drikke for hverandre.

På den mest fullstendige måten skjer dette når Jesus gir seg selv til oss i nattverden som brød og vin. Ved å gi oss sin kropp, byr Jesus oss det mest inderligste fellesskap som er mulig. Det er gudsfellesskap'.

Henri Nouwen i Bread for the Journey. Norsk oversettelse (C) Bjørn Olav Hansen

Ingen kommentarer: