tirsdag, oktober 20, 2015

SISTE: Fader Jacques flyktet på motorsykkel fra IS

For første gang forteller nå fader Jacques Mourad hvordan han på mirakuløst vis klarte å flykte fra sine kidnappere i IS. Bildet er tatt rett etter at han kom seg i sikkerhet.

Han ble hjulpet av en mann som hadde fått hjelp via den syrisk-katolske kirkens hjelpearbeid blant fattige. Mannen hadde en motorsykkel, og fader Jacques kastet seg bak ryggen til denne utkledd som en av islamistkrigerne.

Plutselig bød anledningen seg til å kunne flykte seks måneder etter at han ble kidnappet av terrorister fra IS.

Mannen som hjalp ham til å flykte har forbindelser med IS. Han fortalte fader Jacques at han var svært imponert over det uselviske arbeidet fader Jacques gjør, ved å gi medisiner, mat, klær til de som trenger det mest. Ikke bare til kirkens egne folk, men til muslimer.

Det er organisasjonen 'Aid to the Church in Need' som forteller dette. De har snakket med fader Jacques via telefon fra byen Qaratayn. Fader Jacques kan fortelle at en av lederne for IS kom til ham en dag under fangenskapet, og sa: 'Alle i Qaratayn spør etter deg!'

Så ba denne mannen at fader Jacques skulle bli med ham. Han fikk bind for øynene og hendene var også bundet. Fader Jacques var sikker på at timen hadde kommet da han skulle bli halshugget. Han ba inderlig til Jesus og gav sitt liv i hans hender.

Deretter ble han ført inn i noe som synes som om en stor tunnel. Hele tiden trodde at hans siste time var kommet. Men det var derimot friheten som ventet ham!

Fader Jacques uttrykker stor takknemlighet overfor alle som har bedt og fortsetter å be for ham, og for alle som fortsatt sitter i fangenskap hos IS.

Ingen kommentarer: