torsdag, oktober 22, 2015

Kristent ektepar i Pakistan på flukt i mer enn 10 år på grunn av sin kristne tro

En kristen familie i Pakistan har vært på flukt i mer enn 10 år på grunn av sin kristne tro.

For enhver muslim som kommer til tro på Jesus blir livet vanskelig. Ofte betyr dette avvisning fra venner og familie og noen ganger også dødstrusler. For muslimer i Pakistan som kommer til tro på Jesus er livet nærmest umulig å leve.

Familien det her er snakk om har vært på rømmen i mer enn ti år. De har funnet midlertidige oppholdssted, men ingen trygg havn. De er uten jobb og desperate. De er ikke i stand til å møte sine egne behov og de fortsetter med å oppleve å bli truet på livet, jaget, og angrepet fordi de ønsker å leve som kristne og oppdra sine barn i den kristne tro.

Det hele begynner med at Amina (alle navn er endret på grunn av sikkerhetsrisikoen) som er 29 år og muslim gifter seg med 34 år gamle Salamat, som er kristen. Familien hennes var imot at hun skulle gifte seg, ikke minst fordi han var en kristen. De hadde allerede arrangert at hun skulle gifte seg med en muslimsk mann.

Men Amina ville ikke gi etter for familiens press. Hun ville gifte seg med den mannen hun elsket. De to ønsket også et kristent bryllup, men ingen pastor var villig til å vie dem av frykt for hevn fra hennes slektninger.

For å stoppe bryllupet kom Aminas familie med falske anklager mot Salamat. Han ble anklaget for kidnapping og voldtekt. I frykt for å bli arrestert bestemte paret seg for å underordne seg islamsk lov. Dermed måtte Salamat konvertere til Islam siden en muslimsk kvinne ikke har lov til å gifte seg med en ikke-muslim.

To menn, Naveed Asim og Kareem Ahmad, var vitner i forbindelse med det muslimske bryllupet, og stolt over å ha konvertert noen til Islam, bestemte deg seg for å oppdra de to i den muslimske troen. Med dette i bakhodet tvang de det nygifte paret til å flytte til Sadar, en ny som ligger i nærheten av Karachi, og leve der i følge muslimske tradisjoner, inkludert faste under Ramadan.

Men Amina og Salamat ønsket ikke å leve som muslimer, og de søkte hjelp i en lokal kristen menighet og hvor de organiserte et kristent bryllup. De ønsket å leve blant lokale kristne. Etter hvert gikk pastoren med på å registrere bryllupet som en kristen vielse. Det skjedde 26 oktober 2006. Ekteparet fant også ly blant lokale kristne på grunn av frykt for hevn fra muslimer.

I årene som følger fikk ekteparet to døtre, men de klarte ikke å holde bostedet sitt skjult lenger. Og siden den gang har de måtte flykte fra sted til sted. De er blitt oppdaget og utsatt for flere voldshandlinger.

La oss huske dette ekteparet i våre forbønner.

Ingen kommentarer: