onsdag, juni 16, 2021

Ånden forvandler alt

Når Den Hellige Ånd kommer inn i livet ditt, blir alt annerledes. Han forandrer ikke forholdene du lever under. Han forvandler ikke miljøet ditt, landet ditt eller byen din, men han forvandler hjertet ditt. Han er Livgiveren. Alt som var dødt, blir levende når han kommer inn i deg. 

Du har kanskje noen trossannheter som du har kunnet utenat i mange år og har sagt fram i kirken søndag etter søndag. Når du åpner deg for Den Hellige Ånd, blir de fylt av lys, liv og kraft. Det som du før hadde i hodet, synker ned i hjertet og blir til en brennende ild. En kristen som er fylt av Den Hellige Ånd, vet at Gud aldri er langt borte. 

Så lenge du ikke har tatt imot Den Hellige Ånd, kan ikke Jesu ord være levende for deg. Men hvis Ånden får være like nær deg som luften du puster inn, blir vært Jesusord en frisk kilde som du stadig kan drikke av uten noen gang å få nok. I lyset fra Den Hellige Ånd får evangeliene en dyp dimensjon som gjør at du stadig kan nå lenger inn i dem og utforske dem uten stans. Overalt vil du finne en innbydelse til å komme, i personlig kontakt med Gud. Bønnen blir fundamentet i ditt livet, siden Ånden i ditt hjerte stadig hvisker sitt 'Abba! Far!' (Gal.4,6). Ånden forvandler deg til et menneske som er fylt av guddommelig liv.

- Wilfrid Stinissen: I Guds tid. Verbum 1994, side 181

Ingen kommentarer: