onsdag, juni 09, 2021

USAs åndelige arv


Det har vært mye kontrovers i det siste om når, hvordan og av hvem denne nasjonen ble grunnlagt. Vi vet at Herren sendte troende til våre breddegrader for å etablere sin vilje og plan her. Det at omskriving av Amerikas historie er så viktig for venstresiden er talende. Deres vilje til å se Guds innflytelse - og skjebnen han ga oss - slettet fra vår fortid, burde være nok til å advare oss. Satan står bak denne revisjonen fordi han vet at røtter - spesielt paktsrøtter - har stor betydning. I boken min 'An Appeal to Heaven' skriver jeg om synergien i tidene som forklarer kraften i å få kontakt med rettferdige mennesker og hendelser fra fortiden. Ordet "patriot" kommer egentlig fra det greske ordet 'pater' som betyr "far." Patriotisme er å koble til og omfavne arven vi har fra fedrene våre. Hvis det ikke er røtter i naturen, er det ingen frukt. Det samme gjelder åndelig. Vi må ALDRI la Amerikas gudfryktige røtter bli stjålet - de inneholder vårt kall.

Stephen McDowell, grunnleggeren av Providence Foundation, er en som har studert Amerikas historiske tilknytning til Gud. Gå til nettsiden hans og se støtten han har samlet for å sikkerhetskopiere fakta - Amerikas røtter er virkelig kristne. En av tingene McDowell har sett på er uttalelser som flere av grunnleggerne våre har kommet med i deres siste vilje og testamente. Dette er en veldig interessant og overbevisende kilde. Ordene disse grunnleggerne ønsket at ettertiden deres skulle huske dem for, var det ingen tvil om at de var modne kristne.

Her er noen av sitatene han inkluderer:

“John Smith, leder i det tidlige Virginia, uttalte i sitt testamente: 'Først gir jeg min sjel i hendene til den allmektige Gud, min skaper, og håper gjennom Kristi Jesu, min Forløsers fortjeneste, å motta full tilgivelse for alle mine synder, og å arve et sted i det evige rike."

"Mary, moren til George Washington, uttalte i testamentet sitt:" Jeg, Mary Washington,. . . gjør og publiser dette, min siste vilje, og anbefaler min sjel i hendene til min Skaper, i håp om tilgivelse for alle mine synder gjennom Jesu Kristi, menneskehetens Frelsers fortjeneste og formidling.”

“Samuel Adams (1722-1803) Undertegneren av erklæringen, revolusjonens far, guvernør i Massachusetts: 'Hovedsakelig og først og fremst ber jeg min sjel til det allmektige vesenet som ga det, og kroppen min forplikter jeg meg til støvet, stoler jeg på Jesu Kristi på fortjeneste for tilgivelse for alle mine synder."

“Richard Stockton (1731-1781) Undertegner av erklæringen, New Jersey: 'Og ettersom barna mine ofte vil lese dette instrumentet, og kanskje sannsynligvis være spesielt imponert over de siste ordene til faren deres, synes jeg det er riktig her ikke bare for å abonnere på hele troen på de store og ledende læresetningene i den kristne troen, slik som Guds vesen ... personligheten og fullstendigheten av forløsningen kjøpt av den velsignede frelseren, nødvendigheten av handlingene til den guddommelige Ånd; av guddommelig tro, ledsaget av et vanlig dydig liv og den guddommelige forsynets universalitet, men også ... å formane og legge inn over dem om at frykten for Gud er begynnelsen på visdom, at livsstilen grunner seg i Det kristne systemet  og er beregnet for den mest komplette lykke som kan nytes i denne dødelige tilstanden ... "

“Patrick Henry (1736-1799) Revolusjonsorator, første kontinentale kongress, guvernør Virginia [etter fordeling av sine eiendeler]:“ Dette er all arv jeg kan gi til min kjære familie. Kristi religion kan gi dem en [en arv] som virkelig vil gjøre dem rike. ’” 

“John Dickinson (1732-1808), undertegner av grunnloven, revolusjonær general, fra Delaware: 'Takk til min skaper for min eksistens og stasjon blant hans verk, for min fødsel i et land opplyst av evangeliet og hvor jeg nyter frihet, og for all hans godhet, trer jeg tilbake fra meg selv, ydmykt i hans godhet og i hans barmhjertighet gjennom Jesus Kristus, for evighetens begivenheter. '”

Og vurder denne fantastiske uttalelsen fra vår første høyesteretts overrettsdommer:

“John Jay (1745-1829) Medlem av First and other Continental Congresses, First Supreme Court Chief Justice, forfatter av The Federalist, New York: 'Til ham som er forfatter og giver av alt godt, takker jeg oppriktig og ydmyk for Hans mangfoldige og ufortjente velsignelser, og spesielt for vår forløsning og frelse gjennom hans elskede Sønn. Han har vært glad for å velsigne meg med gode foreldre, med en god kone og med verdige barn. Hans beskyttelse har fulgt meg gjennom mange begivenhetsrike år, trofast ansatt i mitt lands tjeneste; og hans forsyn har ikke bare ført meg til denne fredelige tilstanden, men også gitt meg rikelig grunn til å være fornøyd og takknemlig. Velsignet være hans hellige navn. Mens barna mine beklager min bortgang, la dem huske at når jeg gjorde dem godt, var jeg bare agent for deres himmelske Fader, og at han aldri trekker tilbake sin omsorg og trøst fra de som flittig søker ham." 

“George Mason (1725-1792) Konstitusjonell konvensjon, far til rettighetsboken, Virginia: 'Min sjel, jeg legger meg i hendene på min allmektige skaper, hvis ømme barmhjertighet er over hans gjerninger, som ikke hater noe han har skapt, og til rettferdighet og visdom hvis dispensasjoner jeg villig og muntert underkaster meg, ydmykt håper på hans ubegrensede barmhjertighet og velvilje gjennom fortjenesten til min velsignede frelser, til forlatelse for mine synder. "

Det er mange flere eksempler i hele McDowells dokument, som jeg oppfordrer deg til å lese i sin helhet. De som etablerte Amerika og dets regjering visste hvem som førte dem til det, og de tjente ham godt til slutt. Vi skal være evig takknemlige og må aldri la verden glemme eller omskrive amerikansk historie.

"Ja, jeg vil minnes Herrens gjerninger, jeg minnes de under du gjorde før. Jeg vil tenke på alt ditt verk, og på dine store gjerninger vil jeg grunne." Salme 77,12-13/Norsk Bibel

- Dutch Sheets/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: