mandag, september 12, 2022

Profetisk: Tyrkia avhenger av finanser fra Russland: Korn må gå til de rike landene


Mens valget i 2023 nærmer seg, har Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans popularitet falt midt i en økonomisk krise som har ført til at landets inflasjonsrate nådde 81 %. Med dette som bakteppe forsvarerTyrkias president Recep Tayyip Erdogan russiske interesser for å sikre at landet hans får finansiering foran nasjonale valg neste år.

Det er The Jerusalem Post som skriver dette søndag. Avisen siterer The Media Line.

Dermed synes samarbeidet mellom Russland og Tyrkia å forsterke seg. Flere profetigranskere spør seg nå om dette har sammenheng med de profetiske ordene fra Esekiel 38-39, hvor profeten Esekiel navngir en allianse mellom en rekke land som senere vil gå til angrep på Israel.

The Jerusalem Post skriver:

President Erdogan sa torsdag at han er enig i Russlands president Vladimir Putins påstand om at korn som ble sendt fra Ukraina etter en FN-megler avtale inngått i Tyrkia, skulle gå til rike land fremfor fattige nasjoner.

Den tyrkiske lederen la til at han ønsket at korneksporten skulle starte fra Russland, som er under tunge sanksjoner fra Vesten etter invasjonen av Ukraina i februar 2022.

Uttalelsene kom dagen etter kommentarer fra president Erdogan onsdag, der han sa at han ikke var enig i vestlige lands politikk.

"Jeg kan tydelig si at jeg ikke finner holdningen til Vesten (til Russland) riktig. For det er et Vesten som følger en politikk basert på provokasjon," sa han, ifølge Tyrkias statlige nyhetsbyrå.

"Jeg sier til de som undervurderer Russland, dere tar feil. Russland er ikke et land som kan undervurderes."

Ozgur Unluhisarcikli, direktøren for Ankara kontoret til tenketanken German Marshall Fund, sa at uttalelsene til Erdogan koker ned til at den tyrkiske presidenten trenger økonomiske investeringer fra Russland.

"Erdogan går til valget med... en veldig stram økonomisk situasjon og han leter etter hjelp utenfra," sa Ozgur Unluhisarcikli, og legger til: "Han ønsker å sikre den russiske bistanden til valget gjennom økonomien.»

Han legger til at den anti-vestlige tonen i Erdogans kommentarer også kan være populær blant velgerne.

Den tyrkiske presidenten har i årevis styrket båndene med president Putin og har dyrket en meklerrolle der Tyrkia har opprettholdt forholdet til begge sider siden Russlands fullskala invasjon av Ukraina.

Ingen kommentarer: