lørdag, november 12, 2022

Det første Lukasevangeliet på koreansk gis ut på nytt 140 år etter originalutgaven

Voice of the Martyrs Korea, som betjener forfulgte kristne over hele verden, kunngjorde den offisielle utgivelsen av sin nye John Ross Bible "Reader's Edition" Evangeliet etter Lukas på en pressekonferanse på sitt Jongneung-kontor onsdag. Reportere ble traktert med en festlig lunsj bestående av nordkoreanske nudler tilberedt av noen av Voice of the Martyrs Koreas nordkoreanske avhopperstudenter.

2022 markerer 140-årsjubileet for utgivelsen av den første delen av Skriften som noen gang er oversatt til det koreanske språket: Misjonær John Ross’ Lukasevangelium, først utgitt i 1882 og smuglet inn i Korea fra Moukden, Kina (dagens Shenyang).

"Ross-bibelen handler om hvordan Kristi stemme først kom til vanlige koreanere," sier Voice of the Martyrs Korea-representant Dr. Hyun Sook Foley. «Vanlige koreanere fortjener å høre den stemmen igjen i dag. Ross-bibelen ble fullført før det koreanske språket ble standardisert, så i sin opprinnelige form kan den ikke leses av moderne koreanere. Det nye John Ross Bible 'Reader's Edition' Evangeliet etter Lukas oppdaterer tekstretningen, ordrekkefølgen, bokstavene, grammatikken og stavemåten slik at moderne lesere enkelt kan lese den og forstå den fullt ut. Den beholder den fullstendige originale ordlyden og legger til enkle notater for kort og tydelig å forklare ukjent ordforråd.»

Ross Bible "Reader's Edition" Gospel of Luke er trykt i samme størrelse og form som originalversjonen, i et praktisk og holdbart pocketformat. "Denne leserutgaven er designet for enkel, hyppig lesing og for å legge i ryggsekken for å lese på t-banen, ikke for å bli vist på et museum," sier representant Foley.

The Ross Bible Reader's Edition Gospel of Luke er den første av tre Ross Bible-versjoner Voice of the Martyrs Korea vil gi ut i løpet av de neste to årene. Organisasjonen jobber for tiden med en trilogiutgave bestående av Lukas- og Johannesevangeliet, samt Apostlenes gjerninger, for publisering i midten av 2023 og en fullstendig Ross New Testament "Contemporary Reader's Edition" for publisering i 2024.

Ingen kommentarer: