fredag, november 18, 2022

Første kolerautbrudd på 30 år i Libanon - kristne driver hjelpearbeid


Libanon (MNN) – Et kolerautbrudd i Libanon rammer syriske flyktninger hardest, med hundrevis av tilfeller rapportert i flyktningeleirene.

Verdens helseorganisasjon sier at bakterien først dukket opp i Afghanistan i juni og har spredt seg til Pakistan, Iran, Irak og Syria. Det er de første kolerautbruddet i Libanon på 30 år.

HJERTE FOR LIBANON

I 2018 åpnet Heart for Lebanon et senter i Bekaa-dalen i Libanon.. En del av bygningen var dedikert til medisinsk behandling.

Tom Atema sier at organisasjonen nå har utvidet den medisinske delen og lagt til en andre etasje. «I første etasje, når flyktningene kommer inn, vil de bli triagert. Vi finner ut hva de er der for.»

Ovenpå driver den kristne organisasjonen en fullverdig tannhelseenhet med røntgenapparat. Atema sier: "I det andre rommet er et medisinsk område for å finne ut hva problemene deres er og om vi kan løse dem med enkle medisiner."

Hvis klinikken ikke kan behandle pasienter, inkludert de med kolera, sørger de for at de kan gå til en annen lege eller sykehuset. Atema sier: "Det er bare ett behovsnivå til som de har som vi kan tilby. Og vi må sørge for det fordi folkene vi jobber med, jobber ingen andre med.»

Mens de jobber, snakker teamet med pasientene sine og blir kjent med dem. Atema sier: "Vi ønsker å styrke det forholdet. Til syvende og sist ønsker vi å snakke med dem om den store legen, som er Jesus Kristus.»

Be om visdom for Heart for Lebanon-teamet. «Det er mange syriske flyktninger i Bekaa-dalen. Vi kan ikke behandle dem alle på denne klinikken. Det krever visdom for teamet vårt å si: 'Ja, dette er noe vi kan håndtere, dette er noe vi kan hjelpe deg med,' eller å si: 'Dette er seriøst, vi kan hjelpe deg med å komme til riktig ressurs.'»

Ingen kommentarer: