mandag, november 14, 2022

Ukraina gjenvinner Kherson - baptister med hjelpearbeid


Ukraina (MNN) - Ukrainske styrker har tatt seg inn i den sørlige byen Kherson etter en russisk retrett. Det var den første og eneste større byen som ble beslaglagt av Russland under invasjonen.

Eric Mock, som arbeider for Slavic Gospel Association (SGA), en av de eldste evangeliske østmisjonene, sier: «For mange ukrainere (faktisk møtte jeg nylig to ukrainske ledere fra den ukrainske baptistunionen), er det en følelse av spenning. En by som er veldig viktig for dem er nå tilgjengelig. Vi ser en slagmark i stadig endring. Mens Russland hevder at de har nye russiske regioner, er realiteten at de ikke kan sikre det de hevder.»

Uansett hvor russiske styrker trekker seg tilbake, er det massive ødeleggelser i deres fotspor. Mock rapporterer at landsbyer og byer brant ned til grunnen og at folk ble funnet gjemt i kjellerne deres. "Kombiner det med dronene, missilene og rakettene som angriper infrastrukturen deres, må de forberede seg på en forferdelig vinter."

Enda verre, mange ukrainske barn har blitt skilt fra foreldrene. Mock sier: "Under et møte med de ukrainske lederne var dette et spørsmål som ble stilt: 'Hva gjør dere for å hjelpe barna som har blitt separert fra foreldrene sine som nå har blitt plassert over hele Russland i fosterhjem eller et barnehjem? Hvordan skal du returnere dem til familiene deres?’ De hadde ikke noe svar.»

Et nytt SGA-initiativ, Heat and Hope, vil gi varme, tepper og mat til ukrainere. De jobber gjennom over 240 lokale kirker på tvers av de utsatte regionene. Mock sier: "De kommer ikke bare til å være varmesentre når alt annet er ødelagt, men de er sentre for håp. Vårt håp er i Jesus Kristus."

"Så midt i kulden om vinteren forkynner disse kirkene Jesu håp."

Billedtekst: En russisk tanks nær Kherson. Foto: Foto med tillatelse fra armyinform.com.ua, CC BY 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/4.0>, via Wikimedia Commons

Kilde: Missiin Network News/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: