onsdag, november 30, 2022

Fra Libanon til Ukraina kobler kirker krisehjelp med disippelskap


Ukraina/Libanon (MNN) — Angrep rettet mot kritisk infrastruktur vil ikke stoppe «før Moskva går tom for missiler», advarer Ukrainas president Volodymyr Zelensky. Til tross for ytterligere 400 millioner dollar i militærstøtte forrige uke fra USA, sier ukrainske tjenestemenn at de fortsatt ikke har nok ammunisjon til å holde Russland i sjakk.

Samtidig samles øverste NATO-tjenestemenn og utenriksministre i Romania for å diskutere Ukrainas truende humanitære krise. – Mange her står overfor et dystert valg: å flykte eller å fryse, sa Norges utenriksminister i går.

Russiske missiler falt tett som snøfnugg over Ukraina nylig og lammet 50 prosent av det nasjonale strømnettet. I forrige uke advarte Verdens helseorganisasjons regiondirektør Hans Henri P. Kluge om at de kommende ukene kan være «livstruende for millioner av ukrainere».

Administrerende direktør Pierre Houssney i den kristne organisasjonen Horizons International er unikt posisjonert for å støtte lokale kirker.

– Ukraina er i et veldig, veldig tøft sted. Vi har sendt et team fra Libanon for å bo langsiktig i Ukraina, så vi gjør det vi kan for å hjelpe, sier Houssney.

Horizons startet sitt Lebanon Crisis Fund i 2020, og hjalp folket i Libanon gjennom kirkeledet krisehjelp og disippelskap. Sekvensielle nødsituasjoner overveldet Libanon de siste årene, og drev over halvparten av befolkningen inn i fattigdom.

«Jeg ble kontaktet denne uken av en ung hjemløs mann [i Libanon]. Han har lungeinfeksjoner, ikke noe sted å sove og ingen måte å jobbe på; han har ingen papirer fordi familien forlot ham. Folk som ham blir tatt vare på av evangeliske kirker, sier Houssney.

"Uansett hvilken bakgrunn de kommer fra, vet de (folk) at de kan få hjelp fra den evangeliske kirken, som gir ære til Gud."

De troende håper deres erfaring fra Libanon vil hjelpe kirker med å demonstrere Kristi kjærlighet i Ukraina. "I Libanon har det blitt mer og mer offentlig kjent at de som gjør mest for å hjelpe er de evangeliske kristne," forklarer Houssney.

"På samme måte [vi etablerte] Libanon Crisis Fund, har vi opprettet Ukraine Crisis Fund, og vi støtter nå 15 eller 20 kirker i Ukraina."

Be om at Gud vil forvandle tragedie til triumf. Be Herren om å koble sårbare mennesker i begge land med troende som kan hjelpe.

Billedtekst: Foto viser russisk beskytning i Kiev, Ukraina, 23. november 2022. (Wikimedia Commons)

Kilde: Mission Network News/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: