fredag, november 11, 2022

Det iranske parlamentet stemmer for å henrette demonstranter


Iran (MNN) – Det iranske parlamentet har stemt for dødsstraff for personer som er arrestert under landsomfattende protester. Så langt er 15.000 mennesker arrestert. Av 290 seter i parlamentet stemte 227 for forslaget.

Hva ligger bak en så brutal strategi? Denise Godwin som arbeider for International Media Ministries (IMM) sier: «Trusselen for dem er en trussel mot makten. Trusselen for dem er en trussel mot religion. De ser på det som en trussel mot livsstilen. Men jeg tror det vi ser når vi ser inn fra utsiden er mennesker som er klare for frihet og valg.»

Uroen startet i september etter at en 22 år gammel kvinne døde i politiets varetekt. Hun ble varetektsfengslet for å ha brukt hijab på feil måte.

Protestene har alle vokst fra denne ene hendelsen, sier Godwin, og fokuserer spesielt på frihet for kvinner. «De har nøye holdt seg unna å si for mye om religion. Men noe av det er under overflaten. Vi snakket med en organisasjon som gjør ting på bakken der nylig, og deres undersøkelser og rapportering har vist at bare 35 prosent fortsatt føler seg knyttet til islam.»

International Media Ministries produserer for tiden en dramatisering av historien om Bibelens Ester. Godwin håper å få det i hendene på iranere snart. "Det er denne trusselen om å drepe mange, mange mennesker. Og en person, Ester, reiser seg for å stå i gapet. Og det var i det persiske riket (dagens Iran). Hvem skal stå opp på denne tiden? Vil noen stå i gapet?»

Kunne verden faktisk legge press på dette regimet for ikke å drepe disse 15 000 menneskene?

Be om at mange iranere finner håp i Jesus.

Be også Gud om å styrke iranske kristne. Godwin sier: "Vi må be mot den åndelige undertrykkelsen som skjer når flertallet av regjeringen stemmer for å drepe demonstranter."

Billedtekst: Fra opptøyene i Iran. Tasnim News Agency, CC BY 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/4.0>, via Wikimedia Commons)

Kilde: Mission Network News/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: