tirsdag, desember 18, 2007

God og solid bibelsk veiledning

Tre tidligere generalsekretærer i Indremisjonen/Normisjon stiller seg bak det veiledningsbrevet som generalsekretær Rolf Kjøde og landsstyreleder Kurt Hjemdal har sendt ut i kjølvannet av Kirkemøtet på Lillehammer. Dermed viser den lutherske organisasjonen med tydelighet sitt klare ståsted, og gir god og solid bibelsk veiledning i dette viktige spørsmålet som både handler om bibelsk etikk, og om bibelsyn. Brevet har fått Olav Fykse Tveit, generalsekretæren i Mellomkirkelig Råd til å reagere. Det Fykse Tveit reagerer på er blant annet at dagens ledere i Normisjon skriver: "der de lokale forhold vanskeliggjøres av at de som forkynner eller på andre måter har lederansvar i menighetsarbeidet, ikke viser tillit til Guds ord, har vi full frihet til å etablere oss med vår egen forkynnelse og sakramentsforvaltning".


Olav Fykse Tveit hører med blant de som er, sitat: "komen til at det bibelske materialet ikkje gjer det nødvendig å ta avstand frå forpliktande samliv mellom to av same kjønn."


Med andre ord: Generalsekretæren i Mellomkirkelig Råd hører med blant de som lærer i strid med Guds ord.


Tveit sier videre at "heile mitt liv og mi teneste står og fell med at eg har tillit til Guds ord." Til dette sier de tre tidligere generalsekretærene: Håkon E. Andersen, Gunnar Prestegård og Anfin Skaaheim: "«Når skal de som har kjempet fram dette nye synet forstå alvoret i det de har gjort? Det nye vedtaket har på en dramatisk måte skjerpet konflikten i vår kirke og skapt fortvilelse og frustrasjon i stor deler av det aktive kirkefolket, fordi det her har blitt åpent for ubibelsk lære. Hvordan er det mulig å ha tillilt til Guds ord i etiske spørsmål når en kommer til at noe som Bibelen klart og entydig avviser, blir fremmet og forsvart?»


Jeg er glad for at lederskapet i Normisjon, både de som har utgjort det, og som utgjør dette lederskapet i dag, er så tydelige. De gjør det som de rettelig er kalt til: viser sant lederskap, og er hyrder for den hjorden de er satt til å vokte, mot nettopp vranglærere. At en stor luthersk organisasjon som Normisjon også gjør det, er ekstra viktig fordi det viser at den delen av Den norske kirke som fikk dette igjennom, er i helt i utakt med deselve grunnfjellet i kirken, nemlig de lutherske lekmannsorganisasjonene. Og selvsagt er det godt for de av oss som står for et konservativt bibelsyn i andre sammenhenger, får støtte. Vi er ikke få, men mange.


Til Fykse Tveit og hans medsammensvorne sier Anfinn Skaaheim (bildet) med tyngde: "– De må snart bli ferdig med å si at man kan forstå Bibelen slik at den åpner for homofilt samliv, for her er skriftmaterialet tydelig."


Enig med Skaaheim. Skriftmaterialet er veldig tydelig. Så tydelig at man må være blind for ikke å se det.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Godt at noen gir bibelsk veildning i en forvirret tid som vår. Det står respekt av disse lederne at det er tydelige. Tenkte på noe Peter skriver: "Om noen taler, han tale som Guds ord." 1.Peter 4.11

Anonym sa...

Enig. Er det noen som har lest selve veiledninsbrevet? Hadde vært interessant å se innholdet, og begrunnelsen de gir. Takker Gud for at Normisjonen er klar. Det burde jo egentlig være en selvfølge, men i vår tid er det sannelig ikke det. Synd at de liberale har fått slik makt. Men det er sikkert ikke tilfeldig heller. Vi har opplevd et frafall fra troen ganske lenge.

Anonym sa...

Hadde ikke det beste vært at Normisjonen hadde brutt helt med statskirka, og blitt et eget trossamfunn eller kanskje blitt en del av Frikirka?

Anonym sa...

Jeg lurer veldig på en ting Hansen. Hvorfor er det bare når folk sier imot deg at du kommenterer at de er anonyme og krever at de IKKE skal være anonyme? Dette er et ærlig redelig spørsmål som jeg synes du godt kan svare på uten å slette innlegget mitt.

hilsen
KJELL MORTEN, SKIEN, HOMOAKTIVIST, IKKE TROENDE OG LEVER LIVET AVSKYELIG.

Bjørn Olav sa...

Det er mange som kommenterer denne bloggen, Kjell Morten. Jeg har åpnet for anonyme innlegg, hvis man har legitime årsaker til å måtte være anonym. Jeg synes det skal være gode grunner for det.

I likhet med din egen blogg tillater jeg ikke sjikane. Og på denne bloggen tillates heller ikke banneord, personangrep. Slike innlegg slettes.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Ellers kan jeg legge til at Kjell Mortens påstand er feil. Det finnes flere anonyme på bloggen, f.eks "Undrende", og flere med ham, som uttaler seg på bloggen her, som slett ikke deler mine synspunkter. Men de har vært innefor rimelighetens grenser.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Etterlyser dette veiledningsbrevet. Kunne det gjengis på bloggen her?

Bjørn Olav sa...

Jeg vil anta at dette er et internt dokument, som er sendt de ulike kretsene innen Normisjon. Kanskje du kunne henvende deg til en av dem, for å lese det? Så lenge dette dokumentet ikke er lagt ut offentlig,skal det mye til før det gjengis på bloggen her. Men er det et offentlig dokument, kan det tenkes at jeg publiserer det.