fredag, desember 28, 2007

Og KRISTUS skal lyse for deg!



Sent i går kveld skrev jeg på blogg artikkelen om nødvendigheten av å våkne, eller holde seg våken i en tid som vår. Artikkelen finnes nedenfor. Et av skriftstedene jeg siterte var fra brevet som apostelen Paulus skrev til den kristne forsamlingen i Efesus. Paulus sier det rett ut: Våkn opp, rist dere våkne! Men han sier noe mer, og i dag er det som om Den Hellige Ånd, gjennom dette Skriftens ord, har talt med oppmuntring og autoritet inn i mitt eget liv, disse ordene:

"OG KRISTUS SKAL LYSE FOR DEG!"

Hvilket fantastisk løfte. Kristus selv, Han som er verdens lys, skal lyse for de som vil holde seg våkne i endens tid.I prologen til Johannesevangeliet heter det: "I ham var liv, og livet var menneskenes lys." (Joh 1,4)Ikke nok med at Jesus skal lyse for meg, men Han er selv lyset! Gjentatte ganger i det fjerde evangeliet møter vi Jesus som omtaler seg som Lyset. Som i Joh 8,12: "Igjen talte Jesus til dem og sa: Jeg er verdens lys! Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys." Og i Joh 12,46: "Jeg er kommet som et lys til verden, for at hver den som tror på meg, ikke skal bli i mørket."

Denne forståelsen av at Jesus skulle være verdens lys, har sine røtter i Det gamle testamente. I Salme 21 synger salmisten: "Herren er mitt lys og min frelse, hvem skulle jeg frykte? Herren er mitt livs vern, hvem skulle jeg engstes for?" (v.1) Og hos profeten Jesaja finner vi denne profetien:

"Solen skal ikke mer være ditt lys om dagen, og månen skal ikke skinne og lyse for deg. Men Herren skal være et evig lys for deg, og din Gud skal være din herlighet."

Og hos den samme profeten finner vi dette fantastiske løftet gitt til Guds evige paktsfolk: "Men det skal ikke alltid være mørke i det landet hvor det nå er trengsel. Tidligere førte Herren vanære over Sebulons land og over Naftalis land, men i framtiden skal han føre ære over det - over veien ved havet, landet på den andre siden av Jordan, hedningenes Galilea. Det folket som vandrer i mørket, skal se et stort lys. De som sitter i dødsskyggens land, over dem skal lyset stråle." (Jes 9,1-2) Lyder ordene kjente? Du finner dem igjen i Matt 4,15 flg hvor vi leser om Jesus, om Lyset, som nettopp i dette landskapet som er kalt hedningenes Galilea, forkynner De gode nyhetene om Guds rike og helbredet de syke.

Karin fra Sverige, skriver i en kommentar: "Jag tror och vet att nu gäller bara en sak, och det är att hålla sej mycket nära Jesus! Att låta Jesus bliva allt i våra liv, ja att vårt eget jag och vårt eget kött ska vara korsfäst och att som sagt Jesus ska lysa fram i våra liv!"

Her ligger hele hemmeligheten, om vi skal overleve som troende i de vanskelige tidene som ligger foran! Mer enn noe, eller skal vi kanskje heller si NOEN, annen trenger vi Jesus som lyset i våre liv.

1 kommentar:

Anonym sa...

Skriv mer om hvordan vi kan leve i den første kjærligheten!! Hva er den egentlig?