søndag, desember 30, 2007

Ta medisinen din!



I går skrev jeg om betydningen av å proklamere Guds ord inn i ulike situasjoner, enten de er personlige, angår noen vi kjenner, eller det dreier seg om viktige nasjonale eller internasjonale anliggender. I Ord 4,20-22 finnes det et veldig interessant ord når det gjelder det som har med vår fysiske og psykiske helse å gjøre.

"Min sønn! Akt på mine ord, bøy ditt høre til min tale! La dem ikke vike fra dine øyne, bevar dem dypt i ditt hjerte! For de er liv for hver den som finner dem, og legedom for hele hans legeme."

Det var litt av en oppmuntring å lese disse ordene første gangen jeg leste dem, og de er ikke mindre oppmutrende nå. Det er særlig den siste setningen jeg har merket meg: "og legedom for hele hans legeme." Ordet "legedom" kan også oversettes "medisin". Hva er det som er legedom eller medisin for min kropp og psyke? Guds Ord. Så på samme måte som jeg tar min daglige medisin, som etter hvert begynner å bli en anseelig mengde, så kan jeg ta min daglige dose med Guds ord, for det er også medisin for min ånd, sjel OG kropp!

Når jeg ser på merkelappene som står på mine medisinflasker, står det "som legen har bestemt", eller "tre ganger daglig". Hva står det på merkelappen på den medisinflasken som vi leste om i Ordspråksboken?

1. Akt på mine ord. 2. Bøy ditt øre til min tale. 3. La dem ikke vike fra dine øyne. 4. Bevar dem dypt i ditt hjerte.

Medisinflasken det her er snakk om er Guds Ord - Bibelen. Hvis jeg skal kunne nyttegjøre meg av det denne flasken inneholder, må jeg gjøre slik legen har instruert meg. Jeg har bestemt meg for å anordne meg slik at jeg hver dag tar denne medisinen tre ganger om dagen, slik man vanligvis tar medisin, og begynne å anvende Guds ord helt konkret og praktisk på mine legemlige plager.

I noen bloggartikler fremover skal jeg se nærmere på disse 4 punktene som Den Store Legen har bedt meg om å følge. Kanskje det også kan bli til velsignelse for deg.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg tar gjerne denne medisinen!