lørdag, desember 29, 2007

Nødvendigheten av å proklamere Guds Ord


Jeg er blitt styrket i troen på å proklamere Guds ord. Bibelen vår er virkelig en mirakelbok! Hebreerbrevets forfatter skriver: "For Guds Ord er levende og virksomt og skarpere enn noe tveegget sverd. Det trenger igjennom helt til det kløver både sjel og ånd, ledd og marg, og er dommer over hjertets tanker og motiver." (Hebr 4,12)


Hva betyr det så å proklamere Guds Ord? Selve ordet proklamere kommer av et latinsk ord som betyr å rope ut, si høyt. På gresk, som Det nye testamente ble skrevet på, finnes det et ord som er beslektet med ordet proklamere, og det er ordet bekjenne. Bekjenne betyr å si det samme som.


For oss, som tror på Bibelen, betyr det å bekjenne at vi sier det samme som Gud allerede har sagt i sitt ord. Når vi proklamerer Guds Ord så bruker vi Guds Ord i åndelig krigføring. Vi slipper Guds Ord inn i en situasjon som vi opplever, eller som vi kalles til å gå i forbønn for. "For våre våpen er ikke kjødelige, men de er mektige for Gud til å bryte ned festningsverker, idet vi river ned tankebygninger og enhver høyde som reiser seg mot kunnskapen om Gud, og tar enhver tanke til fange under lydigheten mot Kristus." (2.Kor 10,4-5)


"Veldig kraft frigjøres når vi proklamerer Guds Ord," sier bibellæreren Derek Prince, og legger til: "Mange kristne er ikke klar over denne spennende muligheten som er tilgjengelig for dem. Guds Ord har kraftfull relevans i alle situasjoner, fra personlige behov til internasjonale kriser. Uansett hva vi står overfor: Når vi lærer oss å proklamere Guds Ord inn i disse situasjonene, frigjøres Guds skapende, forvandlende kraft. Hver troende har både det privilegium og det ansvar å proklamere Guds Ord." (Fra boken: Guds kraft gjennom proklamasjon, av Derek Prince, side 7)


Jeg opplever at Gud taler til meg og utfordrer meg når det gjelder å ta nye steg i tro i 2008, og jeg har bestemt meg for å gjøre et nytt bibelstudium om hva som ligger i begrepet tro. Jeg har mye å lære om det å leve av Guds Ords løfter. Nå holder jeg på med å finne relevante ord som jeg kan proklamere høyt inn i min sykdomssituasjon. Jeg ønsker å tro Gud for en helbredelse.


Første uka på nyåret skal jeg delta på et nasjonalt tverrkirkelig ledernettverk, noe jeg ser veldig fram til. Alle de som er med i dette nettverket er menn som har det til felles at de tror at Bibelen er Guds evige, uforanderlige, guddommelig inspirerte og autoritative ord. Det skal bli godt å kunne proklamere Guds Ord sammen inn i de situasjonene som opptar oss – personlig, og i forbønn nasjonalt og internasjonalt.


6 kommentarer:

KuleKnut sa...

inspirerende!! :D

Anonym sa...

Vi er nok mange som kan trenge litt oppfriskning i det å proklamere Guds ord. Jeg leste "tilfeldig" om helbredelse i min Bibel idag, og det slo meg at jeg ikke bare må lese Ordet, men få det inn i hjertet, ha det i meg til det blir en del av meg i troen på hva Jesus kan, også når det gjelder kroppen min.
Ser fram til dine studier, som jeg antar du vil dele med oss.
hilsen Karin.

Anonym sa...

Jeg tror det er veldig viktig at man proklamerer Guds Ord om seier i de vanskeligheter vi møter i livet. Jeg har skrevet ned diverse ord fra Bibelen i ei notisbok. Denne bruker jeg ofte i mine bønnestunder. Det er ord om helbredelse, kraftutrustning, ord mot frykt og angst, ledelse i livet m.m. Det er selvfølgelig ikke noe magi i dette; at bare man siterer Skriften mot vanskelighetene i livet, så fører det øyeblikkelig til en lykkelig utgang. Men proklamasjon av Guds Ord gjør noe med en selv; man kommer lettere inn i troens hvile, og jeg tror også at Gud viser oss veien til hjelpen han vil gi oss.

I livets vanskeligheter er det viktig å bygge opp troen og se framover. Har opplevd sykdom og vanskeligheter i livet, men har aldri mistet troen på at Gud kan gripe inn. Er blitt mer frimodig når det gjelder forbønn for andre; og har ved Guds nåde fått se at mennesker er blitt helbredet. Vi må ikke la oss stoppe av alle ubesvarte bønner som kan oppleves som et nederlag for oss, og skape mismot.

John Wimber har skrevet mye om dette med forbønn for andre, spesielt helbredelse av de syke. Vi skal bare be uansett hva utfallet blir. Wimber skrev mye om ”Den tredje bølgen”, dvs en tredje utgytelse av Guds Ånds kraft. Den første var pinsevekkelse rundt 1900. den andre den karismatiske vekkelse på 70 – 80-tallet, og nå opplever vi en ny utgytelse av Åndens kraft. Vet ikke hva man opplever i de ulike deler av landet m.h.t ”Den tredje bølgen”, men fra Kina, Sør-Amerika og andre land leser jeg om sterke vitnesbyrd om hvordan DHÅ opererer på en kraftfull måte.

Da er mitt spørsmål: Opplever man ”Den tredje bølgen” i Norge?

Bjørn Olav sa...

Jeg er helt enig med "rus" når han skriver: "Det er selvfølgelig ikke noe magi i dette; at bare man siterer Skriften mot vanskelighetene i livet, så fører det øyeblikkelig til en lykkelig utgang. Men proklamasjon av Guds Ord gjør noe med en selv; man kommer lettere inn i troens hvile, og jeg tror også at Gud viser oss veien til hjelpen han vil gi oss."

Guds ord gjør noe med oss. Det forandrer vår måte å tenke på, det skaper tro. Vi utsettes jo hele dagen for så mange ulike slags påvirkningskilder, og mye av det er med på å bryte ned, og skape vantro i våre liv. Guds ord er annerledes. Positivt, byggende, skapende. Når vi proklamerer det inn i vårt dagligliv, skaper det etterhvert hva det nevner. Og det storslagne med Guds Ord er jo at det også alltid er nytt. Man kan ha lest en tekst mange ganger, og så plutselig er det som om man ikke har lest den før, og man ser nye ting, nye dybder.

I likhet med "rus" skriver jeg ned proklamasjoner bygget på Guds ord, og bruker dem i min hverdag. Disse trosproklamasjonene bygger nettopp tro hos meg. Tro for større ting.

Og det er litt spesielt at du nevner Wimber. Jeg er så glad for at jeg møtte ham, blant annet i forbindelse med en konferanse om helbredelse i Tyskland. Der lærte vi blant annet at vårt kall er å be for syke, og blir de ikke helbredet, så ber vi igjen, og igjen. Det samme har jeg lær av Francis McNutt, en tidligere katolsk prest som har en sterk helbredelsestjeneste. En av hans bøker er oversatt til norsk, og ble utgitt på Ansgar for mange år siden. En annen, "Helandets mysterium", ble utgitt på svensk og er kanskje den beste. Der beskriver han blant annet en helbredelsesprosess, som består i at man gjentatte ganger ber for den syke.

En tredje bølge? Om det var så vel! Vi trenger å be den frem, for vi trenger virkelig å se mer av kraftevangelisering i Norge! Det er veldig spennende å se hva som skjer i Kristkirken i Bergen. Der har de begynt å be for syke på gatene, etter mønster fra det som skjer i Redding i USA. Og de opplever å se mange helbredelser.

Bjørn Olav sa...

Karin:

Studiene vil bli publisert på bloggen, både en om tro og en om helbredelse.

Anonym sa...

BjornOlav,Frid!Så härligt att läsa din blogg idag,att vi ska proklamera Guds ord,först in i vårt eget liv,sedan där vi går fram! När Jesus blev frestad i öknen av fienden,så svarade ju Jesus med att tala Guds ord!Ja Guds ord är våra fötters lykta och ljuset på vår stig!Det skulle vara underbart att få göra en djupdykning in i Guds ord!Och att Guds Ande verkligen får hjälpa oss att vi låter ordet sjunka in i vårt hjärta!
Jag ser fram emot att i fortsättningen få läsa om dessa studier som du ska ha framöver!
Det kommer till mej ett ord till dej BjornOLav,läs ;Jer. 33: 3
Fridshälsningar från Karin