torsdag, desember 27, 2007

Iranske jøder i dypeste hemmelighet til Israel

Det utspant seg sterke gledesscener på Ben Gurion flyplass i Tel Aviv 1. juledag, da en gruppe på 40 jøder bestående av to familier og tre enslige, i all hemmelighet var brakt ut av Iran til Israel. Bildet viser gjenforeningen mellom en far og en sønn. Dette er den største utvandringen av jøder fra Iran siden revolusjonen i 1979.


Rett foran øynene våre ser vi de bibelske profetiene gå i oppfyllelse. Hos profeten Jesaja leser vi:


"Løft dine øyne og se deg omkring! De samler seg alle sammen, de kommer til deg. Dine sønner skal komme fra det fjerne, og dine døtre skal bæres på armen. Da skal du se det og stråle av glede, og ditt hjerte skal banke og utvide seg. For havets rikdom skal vende seg til deg, folkenes gods skal komme til deg ...Hvem er disse som kommer flyvende som skyer, som duer til sine dueslag? Ja, fjerne kyster venter på meg. Fremst seiler Tarsis-skipene og fører dine barn fra det fjerne, deres sølv og gull kommer med dem - for Herrens, din Guds navns skyld, for Israels Helliges skyld, for han herliggjør deg." (Jes 60,4-5 og 8-9)


Gruppen tok seg til Israel via et tredjeland, godt hjulpet av Jewish Agency, og takket være økonomisk støtte fra kristne.


De som kjenner sin Bibel vet at Iran har en jødisk befolkning som går svært langt tilbake, men av de 100.000 jødene som bodde i Iran før 1979, er bare en firedel tilbake. Yossi Shraga, lederen for immigrasjonsavdelingen i Jewish Agency, uttalte til The Jerusalem Post 1. juledag, at "Irans jøder føler nå at det brenner under beina på dem." Som kjent er det en sterk og økende antisemittisme i Iran. Landets jødiske skoler er stengt, og det er forbudt å lære hebraisk.


Kilder som er godt kjent med situasjonen til jødene i Iran, sier at den jødiske befolkningen, særlig sentrert rundt Teheran, Isfahan og Shiraz blir utnyttet politisk av Ahmadinejad. I følge disse kildene er det i Ahmadinejads hensikt å utnytte disse jødene ved å bruke dem som et forhandlingskort med Vesten, om det skulle bli nødvendig i forbindelse med Vestens sanksjoner mot Iran.


Det er all god grunn til å takke Herren, Israels Gud, for at Han sørget for å bringe disse 40 jødene i sikkerhet. La oss be om at det skal lykkes å få brakt ut flere før det er for sent.

3 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Kommentaren er flyttet til Sovende og sløve menigheter.

Anonym sa...

Vi trenger en ekstra bønneinnsats for å få de siste jødene ut av Iran. Hvem blir med?