fredag, desember 14, 2007

Guds trofasthet i sykdom


Gårsdagen ble ganske annerledes enn jeg hadde tenkt. Med 15 minusgrader er det best for meg å holde meg innendørs, og fyre i peisen. Problemene med hjertet blir verre når kulda setter inn. Formiddagen tilbrakte jeg på hjertelab'en på sykehuset her i byen. En avbestilt time gjorde at jeg fikk tatt en ny belastningsekg. Dessverre var resultatet dårlige enn ved forrige prøve. En kardiolog har foreskrevet nye medisiner. Jeg skal gradvis trappe ned på det jeg har gått på en stund, for så å øke mengden av den nye medisinen. Kan ikke si at jeg ser frem til å prøve ut nye medisiner. Da jeg kom hjem fikk jeg en kraftig føling, og på kvelden problemer med smerter i hjerteregionen. Akkurat nå kjenner jeg meg bare veldig sliten, og har avlyst alle avtaler for denne helgen. Det gode med det kalde været er at jeg alltid har likt å sitte foran peisovnen vår, og høre det sprake i veden som brenner. Dessuten gir det meg god anledning til å lese. Livet må leves deretter, og jeg ber om styrke til å klare dagene slik de oppleves nå. I de siste årene er jeg spesielt blitt glad i ordene fra 5.Mos 33,25b: "Som dine dager er, skal din styrke være."

4 kommentarer:

Anonym sa...

Føler med deg, Bjørn Olav, og ber om at du får hvile ditt indre i tanken på Jesu omsorg. Og selvfølgelig at du må få kjenne at kroppen fungerer.
Har selv vært til en legesjekk, tilstanden var verre enn forventet, tross medisiner. Det blir litt nedslående. Men igår hadde jeg en god dag, inviterte to voksne og to barn til middag, det var en god stund. Mannen min tok oppvasken.Et fosterbarn vi hadde en gang, kalte slike gode dager for "Stjernedager".Håper du får oppleve noen stjernedager framover. Hilsen Karin.

Bjørn Olav sa...

Takk for omsorg, og forbønn. Du og dine er også husket i mine bønner. Her er det fortsatt kaldt, -16 grader, så det blir innedag i dag også. Jeg leser om Moses i mitt bibelstudium. Det er spennende, og veldig interessant.

Anonym sa...

BjornOlav Guds frid!
Idag har vi Senior sångare varit på ett servicehus för äldre och sjungit.Jag läste en dikt som hette Betlehem,och en broder sjöng O helga natt.Det var gripande.Det var tråkigt att höra att du inte kände dej bra BjornOlav,men du ska veta att du är i mina böner!
Det kommer för mig en sång som är ;"Någon har rört vid mej någon har rört vid mej"Jag ber att Jesus ska röra vid dej!Likaså dej min namne Karin i Norge!Vi har en Underbar Jesus som har burit alla våra bördor och sjukdomar!Vi får förtrösta på detta!
Ha en fortsatt fin dag!
Guds frid önskar Karin i Sverige.

Bjørn Olav sa...

Takk for forbønn og oppmuntringer! Dagen i dag har ikke vært så god. Jeg tåler medisinene dårlig, og kaster opp, noe som forverrer min diabetes.