søndag, februar 05, 2012

Flott Bibeldagsfeiring på Toten

I dag har jeg feiret gudstjeneste sammen med alle menighetene i Raufoss, i forbindelse med den årlige Bibeldagen. Årets taler var Jan Gossner (bildet), tidligere pastor i Kristiansand frikirke og nåværende rektor ved Høgskolen i Staffeldtsgate i Oslo. Hans solide bibelutleggelse, med særdeles relevant vinkling og med befriende humor, var oppbyggelig i ordets beste betydning! Jeg er glad jeg fikk muligheten til å være med på denne gudstjenesten, selv om det holdt hardt. Et angina-anfall på grunn av den strenge kulda holdt på å sette meg helt ut.

Gudstjenesten i år var lagt til Toten frikirke. Her deltok også studenter fra Høgskolen, og ledet oss i lovsangen. Høydepunktet var nattverdfeiringen! Bloggens lesere blir vel muligens trett av å høre meg gjenta dette, men for meg er det bare blitt større og større å kunne få del i Herrens måltid. Samtidig blir det ekstra flott når vi kan feire den sammen med kristne søsken fra så mange sammenhenger som i dag. Her var Den norske kirke, Baptistkirken, Frelsesarmeen, Normisjon og Frikirken samlet. Kirken var fullsatt. Ekstra fint var det at det også var mange etiopiere med oss, siden årets innsamling går til Bibeloversettelsesarbeidet i Etiopia. Og det var godt å se mange kjente igjen. Bare så synd at jeg ikke fikk delta i kirkekafeen etterpå. Slike angina-anfall setter meg helt ut en god stund etterpå. Da er det hvile som er eneste måten å komme seg.

2 kommentarer:

bjørn sa...

Jeg var på konferanse med Jan Gossner i fjor og det var meget bra..Han underviste oss fra bibelen om Jesu liv og virke, og vinklet det fantastisk inn i våre daglige liv. Ikke så ofte lenger at man er på kristne konferanser og opplever tydelig,dyp og god forkynnelse..men Gossner gjorde virkelig dette på beste måte..Må tilegge at jeg har meget god erfaring med frikirken generelt, Thomas bjerkholt som er pastor i frikirkirken i trondheim har vært mentor for meg i noen år. Det samme kjennetegner han, med enorm bibelkunnskap og samtidig kjennskap til Jesus i eget liv, og veldig god forkynnelse, i tillegg praktiserer frikirken generelt Guds ord slik det er, noe som også er sjeldent nå om dagen...Møtte også for noen år siden en gjeng fra frikirken i vennesla, og de skilte seg veldig ut i overgivelse til Jesus, dette var tydelig da jeg fikk se hvilke flotte liv de levde..Fantastisk med forkynnere som Gossner og ber om at Herren Jesus velsigner hans liv og tjeneste videre, vi trenger fler som han og Thomas Bjerkholt...Guds velsignelse over frikirken og deres arbeid..

Bjørn sa...

Ønsker deg virkelig god bedring også Bjørn olav..skal huske på deg i bønn..