onsdag, februar 01, 2012

Ny og svært god dokumentarfilm om Amish

En dokumentarfilm om troen og livet til Amish-folket er nettopp blitt lansert i USA. For første gang er det laget en film som ikke er spekulativ, men som tar på alvor deres enkle livsstil og deres tro. Amish tillater ikke at det blir tatt bilder eller film av dem, så det amerikanske filmteamet har hatt en stor utfordring ved å gjøre opptakene så pietetsfulle som mulig.

- Vi har laget 300 filmer de siste 23 årene, og dette har vært den absolutt vanskeligste filmen å lage, sier Mark Samels, executive producer i American Experience.

Flere svært anerkjente eksperter på anabaptismen, som Donald B. Kraybill, Steven M. Nolt, David L. Weaver-Zercher — and forfatterinnen Karen M. Johnson-Weiner blir intervjuet i filmen. Det i seg selv viser at dette er en kvalitetsfilm. Så er da også både Kraybill og Nolt henholdsvis brukt som konsulent og rådgiver for de som har laget filmen.

I en kommentar sier Donald B. Kraybill, som er professor i kirkehistorie ved Elizabethtown (Pa.) College’s Young Center for Anabaptist and Pietist Studies, at denne filmen er 'et landemerke både i sin bredde, kvalitet og integritet'.

Filmen er to timer lang. Du kan se en trailer av den her. En liten reklame vises i forkant av selve traileren, som er ca 10 minutter lang_

http://video.pbs.org/video/2186316678

Ingen kommentarer: