mandag, februar 20, 2012

'Sannhetskonferanse' arrangeres i Sverige

I prosessen rundt Gemensam Framtid er det mange svenske baptistmenigheter som ikke ønsker å gå med i det nye kirkesamfunnet - som består av Svenska Baptistsamfundet, Missionskyrkan og Metodistkyrkan - som nå samtaler om veien videre.

Nettverket for bibelsk baptisme og kristen tro, tar nå initiativet til en såkalt 'Sanningskonferanse' lørdag 28. april i Göteborg. Konferansen vil enten bli holdt i Göteborgs baptistförsamling, Tabernaklet, eller i Stenungsögården, som ligger 4,5 mil nord for Göteborg. I invitasjonen henvender man seg ganske bredt:

"Tankarna utgår främst från de församlingar som inte går med i Gemensam Framtid, men kan även vara öppet och viktigt för andra församlingar som är intresserade. Det finns idag många fria församlingar med liknande grundsyn och i de flesta samfund finns idag spänningar där församlingar upplever att självklara kristna sanningar dimmas till och vägen går bort från kristet lärjungaskap och nära gemenskap med Gud.
Utifrån de allt mer tydliga beskeden om vad Gemensam Framtid blir ser jag ett alltmer trängande behov av ett tydligt alternativ. Dessutom att de utbrytande församlingarna också behöver en större gemenskap att anknyta till utöver sig själva. För många blir EFK naturligt att vända sig till men för några är det av olika anledningar inte så aktuellt".

I forbindelse med dagskonferansen ønsker man også å samtale om hva man leger i begrepet frie- og selvstendige forsamlinger. I invitasjonen heter det:

"Betoning på fria och suveräna församlingar som endast lätt länkar sig till varandra genom en enklare organisationsbildning. Det är församlingarna och deras liv som skall glänsa, inte kyrkobildningen. En strävan och längtan efter sanning och Guds tilltal. Denna längtan efter sanning leder till att vi närmar oss en starkare gemenskap med Herren själv, gemensamma ståndpunkter och värderingar med Jesus i centrum. En uttalad tydlighet om vad den kristna tron innebär vilket leder till att den kristna tro definieras på en rad områden. Anledningen att länka sig ihop är bland annat att man vill lyfta vissa värderingar tillsammans".

Temaer som man ønsker å ta for seg er:

  • Bibeln som Guds sanna ord(på riktigt)
  • Jesus är enda vägen till Gud, kristendomen är den enda sanna religionen
  • Bibelns undervisning är relevant och förståelig i vår tid
  • Omvändelse- och lärjungaperspektivet
  • Äktenskapet till för man och kvinna
  • Baptistisk dopsyn
  • Kreationistisk grundsyn(Gud har skapat världen)
  • Gud är en levande Gud som gör under och tecken idag.
  • Äkta kristen tro leder till engagemang för svaga och utsatta människor
  • förankring i Lausannedeklarationen.

Ingen kommentarer: