lørdag, februar 18, 2012

Politiet i Usbekistan slår oftest til mot baptister

Selv om usbekiske myndigheter sier noe annet, så er det ingen de slår så hardt ned på som baptister.

Den tidligere sovjetrepublikken i Sentral-Asia, med 28 millioner innbyggere, hører med blant de landene som har flest religiøse restriksjoner. All religiøs aktivitet som ikke er registrert hos myndighetene er forbudt, det være seg også møter i egne hjem. Holder man slike møter ansees det av myndighetene som en kriminell handling. Baptister har hele tiden vært en forfulgt minoritet, og de senere årene og månedene har forfølgelsen av disse blitt intensivert.

Søndag 5. februar brøt 10 politimenn seg inn i et hus hvor en koreansk uregistrert baptistmenighet har holdt til. Lydutstyr, bøker, kassetter og DVD'er ble konfiskert. Myndighetene har gitt beskjed om at menighetens pastor, Vyacheslav Kim, vil bli stilt for retten for å ha ledet gudstjenesten hvor 10 personer deltok.

I den siste tiden har også baptister blitt instruert av myndighetene til å ta del i gudstjenestene i den russisk-ortodokse kirken.

21. november i fjor fikk Sergeij Kozin en bot i størrelsesorden 800 ganger månedslønn, etter at myndighetene grep ham og en gruppe baptister for å ha lest på en muslimsk helligdag!! 19. november ble også en leilighet tilhørende Latifzhon Mamazhanov, som er medlem av en uregistrert baptistmenighet. Her konfiskerte politiet Bibler og kristen litteratur.

Ingen kommentarer: