onsdag, februar 22, 2012

Dødstrusler og vandalisme mot baptistkirke i Jerusalem

Dødstrusler og anti-kristne slagord er malt på veggene til baptistkirken i Narkis Street i Jerusalem. Politiet mistenker jødiske nasjonalister for å stå bak. Baptistkirken i Narkis Street har tidligere vært utsatt for vandalisme. Den er blitt brent ned en gang, og forsøkt påtent også ved et annet tilfelle. Da hadde noen samlet sammen stoler, sangbøker og Bibler og på den måten forsøkt å brenne ned kirken. Brannbomber er også blitt kastet mot den, og vinduer knust. På veggene nå er det sprayet på hebraisk: 'Dere skal korsfestes', 'død over kristendommen' og andre slagord. Tre biler som sto på parkeringsplassen har fått dekkene skåret i stykker.

Charles Koop (bildet), som har vært pastor for Baptistkirken i Narkis Street i mer enn 20 år, sier at ekstremistene nå må stanses.

For to uker siden var det det gresk ortodokse Korsets kloster i den vestre delen av Jerusalem som ble utsatt for vandalisme. Også moskeer, palestinske hus og israelske militærbaser er utsatt for hærverket.

Nærmeste nabo til Baptistkirken i Narkis Street er en synagoge. Rabbineren, kantoren og forvaltningssjefen kom med blomster til pastor Koop, for å uttrykke sin støtte og for å si fra hvor avskyelig disse handlingene er.

Se også:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=298825

Ingen kommentarer: