søndag, februar 19, 2012

Kristne kidnappes, drepes og hele familer fordrives fra sine hjem i Syria

Den syriske oppstanden mot president Bashir al-Assad, som startet for drøyt to år siden, har ført til at kristne har kommet bokstavelig talt i kryssilden mellom de stridende, og er i desperat behov for øyeblikkelig hjelp.

384 barn er ofre for kryssilden mellom opprørere og regjerinssoldater så langt. FN's generalsekretær Ban Ki-Moon kalte deler av det som skjer i Syria for en forbrytelse mot menneskeheten, da han talte i Wien på torsdag.

Kristne familier, som utgjør omlag to millioner, eller 10 prosent av befolkningen, er fanget i små landsbyer med liten tilgang på mat, og trenger nå desperat hjelp utenfra. 100.000 kristne befinner seg i dette øyeblikk midt i frontlinjen, mange av dem er fanget inne i byen Homs, som de siste dagene har vært utsatt for hard artilleribeskytning.

Hele familier forsøkes evakuert. Matmangelen er desperat. Prisene har skutt i været, det er liten tilgang på basismatvarer, og det er for farlig å bevege seg utendørs for å skaffe den til veie.

Ubekreftede meldinger går ut på at den bevæpnede muslimske militsen skal ha drept 200 kristne i Homs, inkludert hele familier med små barn. Flere muslimske gjenger driver også å kidnapper kristne barn, og forlanger løsepenger. I to tilfeller hvor løsepenger er blitt betalt, er de kidnappede likevel blitt drept etterpå. Kristne blir også drevet vekk fra deres hjem av muslimer som står klare for å ta over dem. Også flere prester er blitt drept.

Bildet viser en kristen familie i Syria.

Ingen kommentarer: