onsdag, februar 08, 2012

Bønn fra 200-300 tallet: Gi oss en ung tro!

Hellig, hellig er Du som bor i lyset, Abrahams, Isaks og Jakobs Gud, Enoks, Davids, Elias', Moses og Josvas Gud og alle de andre profetenes Gud, de som forkynte Din vilje!

Apostlenes Gud, som leder alt etter Din egen bestemmelse, Du som velsignet alle som i kjærlighet satte sin lit til Deg! Min sjel lovsynger Deg i Den Hellige Ånds kraft, mitt hjerte lovsynger Deg, Herre, det lovsynger Din makt, alltid, for jeg tilhører Deg, og det er Din vilje at jeg skal gjøre det.

De fattiges Gud, de minstes hjelper, Du ser til de ydmyke og er de svakes kraft; kom og hjelp meg Du som i Din nåde har latt meg forstå at Du elsker meg; jeg står i Din tjeneste, Du har gitt meg det opphøyde navnet 'kristen'. Du har gjort meg fri til å tjene Deg, til å synge Din pris, Du som ser alt og holder verden i Din hånd.

Gjør meg hel, Herre Gud, og styrk hjertet mitt, la meg nå frem til modenhet og fullkommenhet i Din Hellige Ånd.

Gi oss en ung tro, så vi kan bygge Din hellige kirke, å Guds Sønn, Faderens Ord og Tanke, å Kristus, som kom for å frelse menneskeslekten, som led, ble begravet og stod opp igjen; Du som har Din herlighet fra Ham som sendte Deg.

Se, til oss, Herre, og kom oss til hjelp; Herre, gi våre tanker klarhet gjennom en tro som styrkes av Ånden. Herliggjør oss i Ditt navn, for i Din Far, og i Deg og i Den Hellige Ånd har vi vårt håp nå og i all evighet.

Ingen kommentarer: