onsdag, juni 19, 2013

Å vandre ustraffelig for Herren

Fant denne betraktningen i 'Troens Bankbok', en andaktsbok skrevet av Charles Haddon Spurgeon (bildet), og synes den var så god at jeg gjerne vil dele den med bloggens lesere. Betraktningen tar sitt utgangspunkt i Salme 119,80: 'La mitt hjerte være fullkomment i dine forskrifter, for at jeg ikke skal bli til skamme'.

'Vi må se på denne inspirerte bønn som et uttrykk for at de som holder seg til Herren og følger Hans ords forskrifter, ikke skal bli beskjemmet. 

Det er en bønn om at hjertet må være ustraffelig. En ren lære er god, en sunn bedømmelse av den, enda bedre, men et ustraffelig hjerte som tar imot sannheten, er det beste av alt. Vi må elske sannheten, føle dens makt og adlyde dens bud, ellers er vi ikke ustaffelig i dens forskrifter. Finnes det mange i disse onde dager som er ustraffelig? Å, la nedskriveren, så vel som leseren av disse linjer være to av dem!

Mange vil bli til skamme på den store dag når all disputt skal opphøre. Da vil de se dårskapen i sin villfarelse og stolte fornektelse av Herren. Men de som trodde det Herren hadde sagt og gjorde det Han hadde befalt, skal stå frem rettferdiggjort ved troen. Da skal de rettferdige skinne som solen i sin Faders rike. De som her var mest baktalt og foraktet, vil finne sin forsmedelse vendt om til ære og herlighet på den dagen.

La også oss be den samme bønn som teksten inneholder, og vi kan være helt viss om at løftene skal oppfylles også på oss. Får Herren gjøre oss ustraffelige på vår vei, kan vi vandre fremad i trygghet'.

Ingen kommentarer: