fredag, juni 07, 2013

David Platt lanserer ny bok om praktisk Kristus-etterfølgelse med hjelp av kristne fra Midt-Østen

David Platt (bildet), kjent for boken 'Radikal', utgitt på Lunde forlag i  2011, er snart på markedet med en ny bok: "Follow me; A call to die. A call to live".

33 åringen er pastor for en litt utypisk megakirke i Birmingham, Alabama, USA som er knyttet til Sørstatsbaptistene. I forbindelse med boken har han annonsert at han skal holde en live-sending fra et sted i Midt-Østen, senere i sommer sammen med en liten gruppe for å inspirere til menighetsplanting og studiegrupper.

Programmet vil sendes 14. august og med seg har han kristne fra ulike land i Midt-Østen, som sammen skal samtale om hva det vil si å følge Jesus i dag. David Platt har lenge vært sterkt opptatt av situasjonen til forfulgte kristne, og håper at disse samtalene skal hjelpe dem til å holde fast ved troen tross de harde påkjenningene de utsettes for og at de kan satse videre på å vinne nye for Jesus. De kristne fra Midt-Østen burde ha mye konstruktivt å bidra med i en slik samtale, med sine erfaringer fra forfølgelsen.

- Kallet om å følge Kristus har aldri handlet om å be en bønn, tro på noen læresetninger eller sitte i benkeradene i kirken søndag. Likevel er kirkene våre fulle av mennesker som har slått seg til ro med dette, sier pastor Platt som understreker at det å følge Jesus handler om disippelskap, en praktisk etterfølgelse av Jesus i hverdagen.

Ingen kommentarer: