tirsdag, juni 25, 2013

Den profetiske tjenesten i dag, del 3

Man blir ikke profet fordi man har lyst, og man blir det heller ikke fordi man går på et seminar!

Man må ha Herrens kall, og man må gå på Herrens treningsstudio! Stedet er ørkenen og ødemarkene alene med Gud.

Profeter utdannes ved å bli ydmyket og sønderknust av Den Hellige Ånd. 'Den som faller på denne Steinen, skal bli knust. Men den Steinen faller på, skal Den knuse til støv'. (Matt 21,44)

Hvis lidelser, skuffelser, forfølgelse, ubesvarte bønner og frustrasjoner synes å hope seg opp - vær på vakt. Hvis man klarer å utstå Herrens tukt i tro og ydmykt tar imot sønderknuselsen, så er det sannsynlig at en Herrens profet er i ferd med å bli formet på Pottemakerens dreieskive:

'Og dere har glemt formaningen som taler til dere som til sønner: Min sønn, forakt ikke Herrens formaning! Bli heller ikke motløs når du refses av Ham. For den Herren elsker, den formaner Han, og Han hudstryker hver sønn Han tar seg av. Når dere må holde ut tukt, så er det Gud som behandler dere som sønner'. (Hebr 12,5-7a)

Det er ikke nådegavene som definerer en profet - det mest karakteristiske trekk er hans karakter!

Sønderknuselsen skulle resultere i en mild og ydmyk tjener som ikke vil gjøre noe for å såre, eller bruke makt eller manipulere andre. Profeter som krever og kontrollerer, er ikke under Den Hellige Ånds vare innflytelse og er heller ikke følsom overfor andre menneskers situasjon. De er enten umodne eller ikke profeter i det hele tatt, men heller ulver i fåreham.

Den profet som Herren former i ørkenen eller ødemarken kan bli en som bringer frem et ord fra Herren en eneste gang, for aldri mer å profetere i Herrens navn. Likevel - det er et ord født i ørkenen alene med Gud, hvor profeten vandrer for Guds ansikt og ordet kan forandre nasjoner.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: