torsdag, juni 06, 2013

Om å lyde Gud mer enn mennesker

I går ettermiddag deltok jeg på en ledersamling på Grimerud. Samlingen ble holdt i forkant av kveldsmøtet hvor Loren Cunningham (bildet) talte. Det var flott å møte denne misjonslegenden igjen, og spennende å lytte til hva Gud har lagt på hans hjerte for en tid som denne.

Men det var noe Loren Cunningham fortalte som jeg la meg spesielt på hjertet, kanskje fordi jeg selv er i en lignende situasjon.

Cunningham fortalte om noe som skjedde for en del år siden. Mens han var på Hawaii hadde han opplevd at Gud talte til ham om at han skulle bli der på ubestemt tid, og ikke reise noe annet sted. Samme dag fikk han dette bekreftet ved at Joy Dawson kom til ham og sa: 'Har Gud talt til deg i dag om at du skal forbli på Hawaii på ubestemt tid?' Hun kunne ikke jo ikke vite dette, uten at Gud hadde åpenbart det for henne.

En ting er å lyde Gud når du møter motstand. Noe annet er når du blir prøvet på ting du egentlig har lyst til. En slik prøvelse ble Loren Cunningham utsatt for. Ville han da lyde Gud mer enn mennesker.

Ikke lenge etter at Gud hadde talt til ham, fikk Loren Cunningham en henvendelse fra Billy Graham. Den verdenskjente evangelisten ville ha ham til en av sine konferanser, som taler. Men siden Gud uttrykkelig hadde sagt at Loren Cunningham ikke skulle reise noe sted, takket han nei, enda han så gjerne ville møte Billy Graham, som er et av Loren Cunninghams store forbilder.

Så gikk det en tid, og Loren Cunningham mottok en henvendelse fra Det Hvite Hus. Daværende president Ronald Reagan ville møte ham! Men Loren Cunningham måtte takke nei. Han hadde lovet Gud å være på Hawaii.

Like etterpå mottok han et brev fra Vatikanet, med invitasjon til å møte daværende pave Johannes Paul II. Men også denne gangen måtte Loren Cunningham takke nei.

Det han hadde lovet Gud var viktigere enn både Billy Graham, den amerikanske presidenten og paven!

Det skal mot til å gjøre noe slikt, og åndelig disiplin. Men hva er viktigere enn å lyde Gud, når Gud har talt? Absolutt ingen ting.

3 kommentarer:

Trond M. T. sa...

Ja, viktig å stole på Gud! Fikk han vite noe om hvorfor Gud ville at han skulle være hjemme?

Bjørn Olav sa...

Ja, en tid etter disse hendelsene fikk han invitasjon til å lede et stort bibeldistribusjonsprosjekt som berørte hele Hawaii.

Unknown sa...

Så flott!