onsdag, juni 19, 2013

Ortodokse i Hellas advarer mot pinsevenner og mot Gideon

Representanter for Den gresk ortodokse kirke kommer nå med kraftige advarsler mot pinsevenner og mot den kristne organisasjonen Gideon, som er kjent for å spre Bibler på hoteller og til skoleelver. Disse kalles vranglærere og tungetalen til pinsevennene er demonisk.

Den hellige metropolis av Kifisia kom søndag 11.mai med en uttalelse hvor de fordømmer pinseretningen 'Free Apostolic Church of Pentecost'.

Kirkesamfunnet som er den største pinseretningen i Hellas har 140 menigheter i landet, og teller mer enn 6000 medlemmer, omtales som en sekt. Bakgrunnen for uttalelsen fra Den hellige metropolis av Kifisia er at pinsevennene skal arrangere et sommerstevne. Representantene for Den gresk ortodokse kirken kaller denne en samling for en samling av 'vranglærere' og kaller pinsevennene for 'blasfemikere':

'De tror bare på Bibelen, som de tolker slik de vil. De aksepterer ikke den muntlige overleveringen fra Kristus og Hans apostler, og de mener at Panagian (altså jomfru Maria, min tilføyelse) fødte mange barn. De tror ikke på de helliges forbønner, og de ærer ikke de hellige ikoner og helgenene. De tror heller ikke at det innen Kirken er et spesielt presteskap som er fundert på den hellige suksesjonen. De aksepterer heller ikke Skriftemålets hellige mysterium eller våre minnegudstjeneter. De faster ikke på onsdager og fredager. De er mot det monastiske livets jomfruelighet. DE ER FALSKE PROFETER OG FALSKE LÆRERE', lyder det i uttalelsen fra Den hellige metropolis av Kifisia. De store bokstavene som brukes er ikke mine, men er skrevet slik i uttalelsen.

Representantene for den ortodokse kirke mener at tungetalen som praktiseres blant pinsevennene er 'DEMONISKE GAVER' (igjen er det de som bruker de store boktavene)  og at pinsevennene er forført. Det advares sterkt mot at grekerne har noe med dem å gjøre.

Advarsel mot Gideon
Advarselen mot Gideon kommer fra Den Hellige Metropolis av Larissa. Etter først å ha beskrevet hvilket arbeidet Gideon gjør med å distribuere Nytestamenter og Bibler, skriver Den hellige Metropolis: 'Vær så snill å unngå å ha kontakt med disse folkene. De er kjent som representanter for protestantismen, og spør ikke etter en kopi av Nytestamentet. Denne bevegelsen som synes så fin ut utenpå, har mange negative kvaliteter'.

Den hellige metropolis kaller evangelikale kristne i Hellas for 'heretikere' (vranglærere) og at de er en liksom-kirke.

Den dobbelthodede ørnen på den gule bakgrunnen er symbolet for Den gresk-ortodokse kirke.

Ingen kommentarer: