mandag, juni 03, 2013

Faren med den forvrengte nåden, del 1

Dette budskapet av David Ravenhill, her sammen med kona Nancy, er et av de viktigste budskapene jeg har oversatt. David Ravenhill er sønn av den legendariske vekkelsesforkynneren, Leonard Ravenhill, som var en åndelig far for David Wilkerson.

'Noen kloke hoder har sagt: Kirken har lidd mer på grunn av sine eksponenter enn fra sine opponenter'. Dette er virkelig sant i dag. Vi ser et stormangrep fra et særdeles farlig lærdomsvær som berører Kristi kropp som aldri før. Vi har det grafiske og profetiske bildet av slangen i Åpenbaringen som øser vann ut av munnen sin som om det var en elv i et forsøk på å feie vekk kvinnen (Åp 12,15-16) For mitt vedkommende taler dette om fiendens falske elv som forsøker å forføre kirken i endens tid. Jeg takker Gud for at Han har lovt: 'Når fienden kommer inn som en flodbølge, skal Herrens Ånd løfte et banner midt imot den'. (Jes 59,19/Bibelen Guds Ord/Bibelforlaget).

En av fiendens listige knep er å bruke noe som i utgangspunktet er godt og søke å gjøre det bedre. Hyper-nåde budskapet er et kroneksempel på dette. Hva er mer forunderlig enn nåde? Ingenting definerer den kristne tro bedre enn nåden. Ingen av oss vil noensinne kjenne vår praktfulle Frelser og Herre uten Hans forløsende, forsonende nåde. Det finnes ingen sekt, kult eller religion som har noen lære som kan sammenlignes med den. Nåden finnes i Kristus alene!

Det er derfor ikke så underlig at fienden forsøker å forbedre dette herlige budskapet ved å gjøre det enda mer herlig, mens han samtidig smører det med forførelsens og forvregningens dødelige gift.

Krevende budskap?
Tenk nå hvordan du vil reagere på det budskap som vil formane deg til å være aktpågivende, våken, lydig, ikke følge dine tidligere lyster, bli hellig, leve i ærefrykt, lyde Ordet, og legge til side all ondskap, svik og hykleri. Tenk om budskapet gikk ut på at du skulle elske og lese Guds Ord, bli voksen, fortelle andre om Guds godhet, unngå kjødelige lyster, gjøre gode gjerninger, gjøre det rette, og ikke det onde, ivre for det som er godt og hellige Kristus som Herre i våre hjerter?

Mange innen Kristi kropp vil i dag rope ut mot et slikt budskap. De hevder at det hele ikke er noe annet enn en religiøs ånd, legalisme eller kjødelige gjerninger. Nåde, blir vi fortalt, setter deg fri fra alle disse gjerninger og frigjør deg slik at du ikke lenger er under noe krav av noe slag. Nåde, sier de, kommer til deg, uten noen heftelser. Men er dette virkelig nådens budskap? Har fienden forblindet våre øyne ved å 'supersize' det sanne budskapet om nåden - og på den måten forvrenge det?

Det kan hende det overrasker deg, men alle disse formaningene, som er listet opp ovenfor er hentet direkte fra 1.Petersbrev. Og her er den mest oppsiktsvekkende sannheten: Peter forteller oss mot slutten av dette brevet: '... dette korte brevet har jeg skrevet for å oppmuntre dere og vitne om Guds sanne nåde. I den må dere bli stående'. (1.Pet 5,12. Bibelselskapets oversettelse)

Her har vi en av de mest komplette og omfattende åpenbaringer av den sanne nåden som finnes i Det nye testamente. Ja, nåde er fullstendig og ugjenkallelig gratis, og den sørger for Guds kraft til å forvandle oss. Dette var opprinnelige hensikten. Paulus, i sitt brev til Titus, forklarer det på denne måten:

'For Guds frelsende nåde til alle mennesker er åpenbart, og denne nåden oppdrar oss for at vi skal fornekte ugudelighet og verdslige lyster og leve edruelig, rettferdig og gudfryktig i den nåværende tidsalder ...' 

(fortsettes)

Ingen kommentarer: