fredag, desember 04, 2009

En bekjennelse av hvem Jesus er

Ignatios var en av de første biskopene over menigheten i Antiokia i Syria. I sitt brev til trallerne skriver han om Jesu fødsel og liv på denne måten:

"Så må dere bare være døve når noen taler til dere uten Jesus Kristus, Han som er av Davids ætt. Han er Marias sønn, Han som virkelig ble født og både spiste og drakk. Han ble virkelig forfulgt på den tid Pontius Pilatus var landshøvding, Han ble virkelig korsfestet og Han døde, mens de i i himmelen, og på jorden og under jorden så på. Han ble virkelig også reist opp fra de døde da Hans Far reiste Ham opp. På samme måte skal Faderen oppreise oss i Kristus Jesus, vi som tror på Ham. Uten Ham eier vi ikke det virkelige liv."

Biskop Ignatios tar her et kraftig oppgjør med datidens vranglærere som påstod at dette med Jesus bare var noe åndelig. At Han ikke fysisk hadde vært her, men åndelig. Biskop Ignatios river i filler slike påstander og understreker at historien om Jesus er virkelig. Han ble født av Maria, og Han levde her på jorden og Han overvant døden og lever. Dette er autentisk kristen tro.

Jeg synes det er så interessant å lese disse første kristne lederes egne beskrivelser. Det gir oss innblikk i den tidlige kirkens tro, og Ignatios er en av de som bidrar sterkt til dette gjennom flere av de brevene han skrev.

Måtte vi alle vende tilbake til den sanne kristne tro slik den "èn gang for alle ble overgitt til de hellige" (Jud v.3) Mer enn noensinne i tiden etter Jesu oppstandelse er dette nødvendig. Aldri før har det vel vært så mye "hjemmesnekret" tro, hvor man tar litt her og litt der, og setter sammen det som man selv vil tro. Da skaper man en gud i sitt eget bilde. Det har man ikke med Gud å gjøre lenger. Troen er gitt - èn gang for alle.

9 kommentarer:

Anonym sa...

På samme måte skal Faderen oppreise oss i Kristus Jesus, vi som tror på Ham. Uten Ham eier vi ikke det virkelige liv."

Jesus sier "Den som skal følge meg må ta opp sitt kors dagelig"

Hvor mange kristene er frelste som ved sin munn bekjener at Jesus er Herre men kaster alt på han med å ikke ta opp sitt kors og følge han.

Jeg gråter over alle fortapte kristene som ikke blir frelst for dem følger det onde som bare vil frykte fra å la synden dø med Jesus.

Det er så mange ufrelste kristene å be for i verden.Tenk å stå framfor Jesus så sier han " Dere har bedt i mitt nav og helbredet men jeg kjenner dere ikke(for dere tok ikke opp deres kors og fulgte meg).

At prester og kirkens arbeider kommer i avgrunden er en ting men alle kristene som blir villedet til å tro at hvis munnen med det onde sier at Jesus skal henge på skammens tre å gi meg blod til å vere evig ond og evig frelst uten at jeg skal la synden dø i meg er foreledelse fra frelsens kraft i korset.
Hvor mange kristene lar synden dø i seg med jesus på korset.
Helt sikkert ikke flere en dem du får plasss til i bønne hytten din ved vannet.
Hvordan ska ale kristene som har mistet sin frelse igjennom å ike følge Jesus bli reddet fra fortapelsen.


Kjære Jesus se i nåde til dem som sier dem følger deg men forkaster det som klør i øret som dem ikke vil høre fra deg.
La dem få oppleve at smerten og det onde kan få dø med deg uten frykt for sin egen smerte over å gi fra seg synden.

Broderlig i kristus

Anonym sa...

Jesus fortalte meg en historie i en bønn i går .

Det var en mann som hadde så mye søppel i sitt hus at han forstod at hvis han ikke ryddet opp kunne han ikke bo der lengere.
Mannen ryddet alt søppel som han hadde i sekker å sat dem i kjelleren for så å ringe til en som kunne ta hans søppel bort fra han.
Han ringte til han som brenner opp alt søppel så det blir borte i flammenes rensende ild.
Ja jeg vil ta imot alt du har av søppel så du blir kvitt dine byrder.
Mannen satt seg ned lykkelig over at han nå var ferdig med søppelet som han ville ha bort.
Etter en lang tid begynnte det å lukte vondt i kjelleren og rotter kom opp i hele huset.
Mannen gikk ned å så at alt Søppelet stod fortsatt i huset.

Mannen ringte sint til søppelmannen ,søppelet er i huset mitt enda selv om jeg ringte deg på telefonen.

Ja du må komme til meg med søppelet å kaste det ned i konteineren som går inn i ovnen.

Å sa mannen jeg trodde det var nok å ringe deg så kunne jeg slippe å ta den tunge jobben å gi fra meg søppelet selv.

Mener du at jeg skal ta meg inn i ditt hus som en røver for å hente ditt søppel som du ikke har latt forlate ditt hus.

Nei tilgi meg for min uforstad jeg kommmer til deg nå så vi kan brenne opp alt søppel sammen.

Huset er tempelet kroppen som synden søpppelet har fylt opp.Mannen som brenner søppelet er Jesus.

Broderlig i kristus

Anonym sa...

Fint å bli minnet på "de gamle trosheltene" Jeg synes og det er flott å lese det aller eldste skriftet som finnes hvor de førstes tro er dokumentert: 1kor.15,3 der Paulus skriver:
Jeg over gav dere det jeg selv har tatt imot:
at Kristus døde for våre synder,etter skriftene, at han ble begravet, at han stod opp den tredje dag etter skriftene.
Dette er det aller eldste skrift som viser oss urkirkens tro. Flott at det er bevart !!!!!

Ellers er vel vår "broder" noe pessimistisk når det ikke finnes flere som "går på den smale vei" enn de som får plass i Hytta til Bjørn Olav. Vel, det er vel bare Gud som har denne oversikten. Vår oppgave er vel å leve i lyset, i fellesskap med hverandre. Jeg synes det flott å se at man treffer folk som oppriktig ønsker å følge Jesus i alle kirkesamfunn i Norge, fra Statskirka til "hel-karismatiske miljøer". Må vi bare hjelpe og oppmuntre hverandre til å vandre sammen, og sammen med Jesus. "Å tro det er å tage sin frelser fast i hånd, og vandre alle dager veiledet av hans Ånd" Slik er jo en sang av Lina Sandel, og den sier vel det meste,
Mange hilsener til alle som har glede av denne bloggen, fra Otto

Anonym sa...

broder Otto
Godt å høre at du er opptimistisk i troen på at Gud ser mellom fingrene på dem som ikke vil la sin synd dø med Jesus likevel skal komme til frelsen.

Dette er gode nyheter for alle som ikke er frelste at det ikke er så farlig å følge Jesus.

Har du våget å si i en kristen forsamling at man må være villig til å gi fra seg synden virkelig med å la den slippe taket å dø med Jesus.
Det klinger så dårlig i øret i alle menigheter at ingen våger å ta det i sin munn.
Lille bibelen tolkes så det passer kjødet og det onde så godt at det er en fryd for synden.

Hvordan skal jorden bli frelst med alle kristene som holder fast med synden for å vente til Jesus har tvungt den fra dem mot deres vilje.

Ja det ser veldig mørkt ut i den siste tider med kjødes tro på å slippe å følge Jesus, men skomme fløten av korset som skal henge langt fra dem der Jesus er en maskin som tar seg av all dårlig samvitighet over egen onskap som må beholdes til en hver pris.

Når man har fjernet Den første lære med Paulus om å dø og stå opp med Jesus til ny frelse hver dag så sitter man igjenn med presteskapets falske tro på at dem kan meske seg med synden for offerlamet hver påske kan ta bort stanken av synd for Gud.

Er det rart Jesus gråter i himelen når yppersteprestenes tanker har vunnet dem kristene med å bruke Guds ord til å dekke over sine ugjerninger uten å se at dem må la det onde dø i seg.

hvor ofte hører du ikke deg selv og andre si " vi er så syndige vi kan ikke gjøre noe for å bli bedre menesker selv" Dette er mantraet til DNK også som yndlings sang for kjødet som elsker synden.

Tenk neste gang at nå koser kjødet seg når du gleder det med ordene håpløshetens ord som er syndens glede.

Hvor mange som får evig liv vet bare Gud .

Broderlig i kristus

Bjørn Olav sa...

Otto

Jeg er helt enig med deg i at det nok finnes langt flere, som lever med Herren og går veien sammen med Ham, enn de som får plass på 7,5 kvadratmeter i bønnekoia mi. :D

De siste årene er jeg blitt kjent med mange trossøsken, fra ulike sammenhenger, som har lært meg mye om hva det vil si å elske og følge Jesus. De har kommet fra helt andre tradisjoner enn min egen, og det har gjort meg ydmyk. Herren har sine alle steder. Og det er så flott og så godt når vi finner inn til hverandre, og kan tilbe Herren sammen.

Ja, det skal bli et stort frafall i endens tid. Men samtidig reiser Herren opp sin brud, og brudeskaren representeres av mange, mange. Noen har gått foran og utgjør den himmelske menigheten, andre lever nå i tiden og venter med forventning på Herrens gjenkomst.

Må Herren rikelig velsigne deg og dine!

Anonym sa...

Igjen til "vår broder" som skriver så alvorlig! Kanskje du forresten kunne bruke et "fornavn", så vi klarer å skille disse ulike "brødrene" fra hverandre. Jeg har litt tid idag, så da er det jo fint å høre litt på andres mening, og tenke litt høyt selv og.
Igår var jo emnet for dagen "liturgiske farger" og det du skriver er jo " et hardt uttrykk" for den lilla fargen i kirkeåret, med dom og ettertanke for hvordan vi lever. Og vi trenger jo det !!!!!! Men blir alt bare lilla blir jo kristenlivet utrolig slitsomt. Det er jo og de "gode nyhetene om at vi får lov til å kalle Gud for "vår Far" og glede oss over det. Hadde jeg ikke hatt vissheten om Jesus som min beste venn, som "går ved min side" hadde jo alt blitt utrolig slitsomt, hvis det hele bare skulle dreie seg om kamp mot synd. Den kampen er jo viktig, men først og fremst opplever jeg de gode nyhetene som det at Jesus har grepet min høyre hånd (Salme 73.23) Å få lov til å vandre sammen med han, er jo et privilegium uten like. Og med stor takknemlighet for det, står vi jo godt rustet i kampen mot det onde i oss, rundt oss og i hele verden.Og så er det jo fantastisk at han bor i oss med sin Ånd, til kraft, utrustning og inspirasjon!
Gleder meg ofte over Filipper-brevet. Der jubler Paulus i glede over en menighet "som fungerer" (tror det var "yndlingsmenigheten" hans) De er med i arbeidet for evangeliet (1.3) Og Gud vil gi dem det de trenger for å "gjøre den gode gjerning" Og så sier han til slutt: Gled dere, og at Guds fred skal bevare våre tanker i Jesus.
Nei, vi kunne vist snakket mye om dette, men nå må jeg vist slutte. Kanskje vi til og med tar for mye plass på bloggen? Jeg er ikke så veldig bevandra på internet, og skjønner ikke hvordan alt teknisk fungerer. Men igjen: Gode hilsener til alle medvandrere. Fra Otto

Bjørn Olav sa...

Det er bare å skrive, Otto! Dere tar ikke for mye plass på bloggen.

svnyborg sa...

"Hvordan ska ale kristene som har mistet sin frelse igjennom å ike følge Jesus bli reddet fra fortapelsen."
HVORDAN KAN DETTE GÅ TIL? HAR DE MISTEN FRELSEN I GLEMSELENS HAV? TRODDE FRELSEN KOM AN PÅ FRELSEREN OG IKKE DE HAN FRELSTE.

Anonym sa...

Nyborg vet du ikke at å bekjenne Jesus er å si ja til veien og livet.Dem første var klar over at selv dem, som var med i menigheter kunne være frafalende hvis dem ikke fulgte Jesus ors om å følge han.
Dette var joi hele meningen med Paulus brev til menighetene med å mine dem om veien.
Den troen som mange har idag at man kan være det gammle syndige Adam som kan forsette å være det fallede bilde for Jesus skal på avstand beskytte oss mot Faderens dom.
Det hele handler om å ta del i Jesus.

Broderlig i kristus