tirsdag, desember 08, 2009

Hva kan Vestens kristne lære av Kinas kristne når vi nå står overfor vanskelige tider?

Hva kan vi lære av de kristne i Kina, når tider av prøvelse og forførgelse nå ser ut til å komme over Vestens kristne? Wayne Graham (ikke hans egentlige navn) arbeider i Kina og er styremedlem i organisasjonen Asia Harvest, hvis leder er Paul Hattawy, forfatteren av boken om Den himmelske mannen. Graham skrev nylig en artikkel i bladet Asia Harvest, som berørte meg dypt. Det Wayne Graham skriver om, handler ikke bare om Kina, men også om vår egen åndelige situasjon her hjemme.

"Som en del av min tjeneste, møter jeg mange kristne i mitt hjemland, USA og mange steder i Asia. I det siste året, eller så, har jeg oppdaget at utallige kristne som elsker Herren Jesus Kristus har en voksende følelse av at noe stort er i ferd med å skje - at en flod av ondskap er i ferd med å utøst over samfunnet. Denne følelsen er spesielt sann for kristne i Amerika, i og med at en politisk og økonomisk utvikling er i ferd med å forandre vår nasjon som aldri før.

Selv om vi i Amerika er velsignet med en frihet til å kunne stemme på hvem de vil ha sittende i en regjering, så har ikke våre trossøsken i Kina det samme privilegiet. Nylig "feiret" Kina 60 års kommuniststyre. På alle disse årene har det ikke vært et eneste valg. Jeg er opptatt av at vi som kristne har lagt alt for stor vekt på å velge de rette representantene slik at vi får den rette sosiale endringen. I Kinia roper de kristne til Gud i bønn om forandring av nasjonen samtidig som de forkynner evangeliet overalt i Kina og utenfor landets grenser. Ingenting forandrer en nasjon slik enkeltpersoner kan som er forvandlet av Guds kraft.

I Kina i dag vil du finne kristne i forrretningslivet, regjeringen, innen utdannelse, kunst, underholdning og media. De bringer det liv og de prinsipper som hører Guds rike til i en nasjon som søker etter sannheten og et fundament som holder for en voksende økonomi med over 1,3 milliard innbyggere.

Jeg ønsker å oppmuntre alle sanne etterfølgere av Herren. Ikke bekymre dere, og ikke vær redde! Lik våre trossøsken i Kina, la oss være frimodige og forkynn Guds ord i vår nasjon samtidig som vi ber Gud lege vårt land. Bibelen forteller oss at det kommer en dag hvor mørket vil råde:

"For den skal komme som en snare over alle dem som bor på jorden." Luk 21,35.

Men i verset forut for dette sier Jesus til sine sine disipler:

"Men ta dere i vare, så ikke deres hjerte blir tynget av rus, drukkenskap og bekymringer for dette livet, slik at dagen skulle komme uventet over dere."

Tidlig på 1950-tallet sto menigheten i Kina ansikt til ansikt med det presset som Vestens kristne opplever nå. Mange mørke år med forfølgelse fulgte, men det var ikke slutten på historien."

Så forteller Wayne Graham at de kinesiske kristne mistet alle sine "rettigheter", og om alle kristne som fornektet sin tro. Enkelte historikere vil ha det til at så mange som 70 prosent av de daværende 750.000 kinesiske kristne fornektet sin tro. På på 1970-tallet da Kina åpnet dørene litt på gløtt ble folk veldig overrasket over hva som hadde skjedd. Forfølgelse og press til tross, menigheten i Kina har vokst og vokser. Vi er vitne til kirkehistoriens aller største vekkelse. I dag regner man med at det finnes mer enn 100 millioner kristne i Kina.

"Hvis du tror," skriver Graham til sutt, "at vanskelige tider står foran deg i din nasjon, så sett ikke lyset ditt under en skjeppe. Dette er ikke tiden for å bygge et bomberom mens du venter på at Herren skal komme igjen. Vær sterk og frimodig, og innse at dette er en kjempemessig anledning til å nå andre for Jesus og se en stor innhøstning av sjeler, akkurat som det har skjedd i Kina. Herren har total kontroll, og vi kan være sikker på dette:

"Og jeg er overbevist om dette, at han som har begynt den gode gjerning i dere, vil fullføre den inntil Jesu Kristi dag." (Fil 1,6)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser ut til at den største fienden av ett nært forhold til Gud er å rømme ut i verdens ånd.
Kristene i Norge er så mye fattigere i ånden en sine trosøsken i forfølgelsen.
Slik var det også på Jesus tid at toen steg i motstand.
Men kristene som i all sin verdens ånd klarer å åpne sitt hjerte for verdens nød er som honning for herrens munn.
Dem som viser at mitt i misunelse jaget om mest penger kan løfte seg til Herren å si "jeg gir mitt liv til deg så du kan virke igjennom meg" velsigner landet så Gud ikke glemmer oss i all vår egoisme.
Egoismens ånd har fanget Norges kristene slik at dem er blindet for å se Guds kjærlighet til lidene sjeler på jorden.

Hvor mange kristene utenom bønnesenteret ved Trondheim ber for verdens nød dagelig ?
Herren ser bønnesenteret der det stiger opp hellighet fra hjertenes bønnn for verden.
Hadde det vært bønnesteder som bad for verden i alle byer hver dag ville Jesus fryde seg over Norge som sitt hjertes land.
Vi som sitter i trygghet har plikt til å be for verden.Bønnekoien selv om den er fysisk liten er også med i Jesus hjerte som glede der muligheten til å be for verden ses av og tiøl stigene opp til himmelen med Jesus glade hjerte lar det strøøme velsignelser til verden.
Be og du skal få,bank på og det skal lukkes opp.
Jesus forventer at kristene i Norge skal være krigere i ånden som med kjærlighet vekker seg til å la han virke igjennom dem til lys for verden.
Jesus legger på mitt hjerte at Bjørn Olav skal høre på sangen "vi er herrens hender og føtter nå" Som monken synger av sitt hjerte.
Må du få kraft til å skape mange steder for bøn for verden slik at Jesus kan glede seg til å synelig-gjøre seg på jorden.

Broderlig i kristus

Anonym sa...

Fant dette på http://www.nordicprayercenter.org/indexn.htm

Håkon Fagervik sier
Vi i Nordic Mission vil gjerne snakke med Gud om menneskene først, og mens vi snakker med menneskene om Gud, slik at hjerter kan åpnes og være bearbeidet gjennom bønn før vi gir dem evangeliet. Fordi vi har slik tro på bønn, knytter vi til oss forbedere fra mange land hele tiden som står med oss i bønnekampen.Vi opplever en enorm rikdom av å hele tiden kunne øse av bønnekilden som aldri går tom.Vi søker Gud fordi vi vil ha Gud, og fordi vi elsker Jesus og å være sammen med Ham.

I alle kristnes liv finnes det så mye nedfrossen «bønnekapital» som må løses ut til frelse for folket vi bor iblant. Bruk mer tid i bønn og ditt liv vil bli en kilde av levende vann til de tørstende. JOH. 7.37-38

Kan Jesus fryde seg mere en å høre dette !

Broderlig i kristus

Anonym sa...

Se, jeg ber mye for kristene i Iran. Hadde ikke ånde vist meg dete idag hadde jeg ikke vist at bønnesvarene kommer selv om vi ikke vet det altid.

Tenk om jeg tenkte som dem fleste kristene at bønn for verden hjelper ikke !

http://www.dagenmagazinet.no/
Hele verden ber

Engelen fortalte at «hele verden ber for dere». Men Maryam og Marzieh undret seg, for myndighetene hadde vist dem dokumenter som fortalte at ingen tenkte på dem.
Engelen sa: «Det er en løgn, og dokumentene er falske. Mange kristne rundt om i verden tenker på dere, snakker om dere og ber for dere.»
Maryam og Marzieh begynte å gråte og sa: «Vi visste at Gud aldri ville glemme oss, og nå har han til og med sendt en engel til oss.»
Maryam og Marzieh er blitt svært oppmuntret av dette uventede besøket av engelen som fortalte om alle de mennesker som var i bønn for dem.
— Vær så snill å fortsette å be for oss. Vi er ute av fengselet, men fortsatt trenger vi Herrens beskyttelse og velsignelse. Men takk, Herre, for at du sendte en engel til oss.

Gud velsigne dem som ber for verdens lidene folk.

Broderlig i kristus