fredag, desember 18, 2009

I Timbuktu, Mali og Niger vinnes mennesker en for en

Når man leser enkelte rapporter fra evangeliske kampanjer i Afrika, leser man gjerne om et stort antall som er blitt frelst. Det er ikke alltid like lett å forholde seg til alle disse store antall, og det er dessverre ikke alltid de stemmer med virkeligheten heller. Det er en viss forskjell på å rekke opp hånden og fremsi en bønn, og det å la seg døpe og bli en del av en lokal forsamling.

Derfor var det så befriende å lese rapporten fra pastor Ibrahim Ag Mohamed. Han underholdes av Metropolian Tabernacle i London, som C.H Spurgeon var pastor for. Pastor Ibrahim Ag Mohamad er utdannet ved London Reformed Baptist Seminary, og har tilsynsansvar for Gao Evangelical Baptist Church, som også når mennesker med evangeliet i Timbuktu (bildet), og Niger gjennom radioarbeid.

I siste nr av Sword and Trowel som utgis av Metropolitan Tabernacle forteller pastor Ibrahim at han hadde med seg en gruppe kristne fra den sørlige delen av Mali, for å lære av de kristne i Gao hvordan de skulle nå ut til den muslimske befolkningen med evangeliet. Evangeliseringsaksjonen pågikk i tiden 7.-12. september, altså under Ramadam. Kanskje ikke det beste utgangspunktet, men hver dag ble team på tre og fire sendt ut for å invitere folk til et evangelisk kveldsmøte. 600 invitasjoner ble delt ut, og folk kom kveld etter kveld for å lytte til forkynnelsen. To av disse ble frelst. En ung kvinne med muslimsk bakgrunn og en mann med animistisk bakgrunn. Denne mannen hadde medlemmer av baptistmenigheten i Goa vitnet for i 15 år!

Det sier litt om trofastheten til medlemmer av baptistmenigheten i Goa, og det sier noe om hvor vanskelig det av og til er å bryte igjennom vantroen i enkelte menneskers liv. Noen må gå en lang vei før de når frem til sannhets erkjennelse. Det er viktig at vi ikke gir opp. Jeg tenker på ordene i Forkynneren 11,1: "Kast ditt brød på vannet! Mange dager etter skal du finne det igjen."

Baptistmeigheten i Goa ledes nå av to lokale pastorer, av Mossa og Samuel, og noen diakoner. Pastor Ibrahim har et tilsynsansvar. Han arbeider nå i Polen med et nyplantingsarbeid. Antall mennesker som kommer til møtene har vokst fra 11 til 30.

Ingen kommentarer: